

























Petrželové pesto
Ingredience
- 1 hrnek petržele
- 1 hrnek vlašských ořechů nebo piniových oříšků
- 3/4 hrnku olivového oleje
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 1 - 2 stroužky česneku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do mixéru vložíme petržel, ořechy, česnek, citronovou šťávu, kůru a parmazán. Všechny ingredience rozmixujeme, následně přilijeme olivový olej a pouze lehce promícháme. Petrželové pesto je skvěle využitelné v různých obměnách. Můžeme experimentovat s rozmanitými druhy ořechů, také jej zkoušet různě dochutit. Pesto namažeme na pečivo, ale skvěle se hodí také do těstovin.
Petrželové pesto můžeme uchovávat v lednici v uzavíratelné nádobě po několik dní.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Nejdříve si připravíme mandle, které opražíme na suché pánvi. Poté je dáme do mixéru a rozmixujeme je, abychom získali práškovou konzistenci.…
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme na co nejmenší kousky, česnek…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
ahoj, pokud je to nahoda, tak mi to prijde zajimave hodne a napsal bych o tom nejakou kratkou osobni zpoved..a...
Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...
ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Kuřecí stehno nakrájíme, osolíme, opepříme a v hlubší pánvi na oleji prudce osmahneme ze všech stran. Cibuli…
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými…
Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě,…
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.