Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Okurkový sendvič Předkrmy a chuťovky
09. 10. 2017 Přečteno: 3324x

Okurkový sendvič

Ingredience
- +
  • světlý toustový chléb
  • smetanový sýr nebo tvaroh
  • salátová okurka
  • pažitka (nebo petrželka, koriandr, bazalka,...)
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Okurkový sendvič - recept

Toustovým chlebům odkrojíme kůrky, které si necháme na další použití. Smetanový sýr smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou nebo jinými bylinkami, trochu osolíme a opepříme. Okurky oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Tousty namažeme pomazánkou a poklademe kolečky okurek ve více vrstvách. Můžeme ještě osolit a opepřit. Přiklopíme druhým toustem, přitiskneme a překrojíme napůl, aby vznikly dva trojúhelníky. 

Kůrky z toustového chleba opečeme nasucho na pánvi a podáváme jako křupavou chuťovku, kterou si můžeme namáčet do zbytku pomazánky.

Okurkový sendvič je tradiční svačina ve Velké Británii. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

redkvickovy-salat-se-zakysanou-smetanou.jpg Předkrmy a chuťovky

Ředkvičkový salát se zakysanou smetanou

Ředkvičky a okurku omyjeme, ale neloupeme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, okurku na půlkolečka, kopr a petrželku nadrobno. Všechny ingredience smícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Ředkvičkový…

okurkovy-salat-se-zakysanou-smetanou.jpg Předkrmy a chuťovky

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Okurku i se slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, kopr a mátu nakrájíme nadrobno. Smícháme zakysanou smetanu, sůl a pepř podle chuti, trochu cukru a jablečného octa. Veškeré ingredience…

Tip na recept

Caponata

Caponata

Lilek, řapíkatý celer, cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, petrželku nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli a celer, po 5 minutách přidáme lilek, po dalších asi…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Sýrové fondue

Předkrmy a chuťovky: Sýrové fondue

V míse smícháme oba nastrouhané sýry, hladkou mouku, pepř, muškátový oříšek. Do silnostěnného kastrůlku dáme bílé…

Bramboráky s masovou směsí

Hlavní jídla: Bramboráky s masovou směsí

Připravíme si těsto na bramboráky. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky a rajčata na malé kousky.…