Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečená vepřová plec na rozmarýnu Hlavní jídla
20. 06. 2018 Přečteno: 2507x

Pečená vepřová plec na rozmarýnu

Ingredience
- +
  • vepřová plec vcelku: 400 g
  • snítka rozmarýnu: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 6 ks
  • bobkový list: 2 ks
  • bylinkové máslo: 2 PL
  • sádlo: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pečená vepřová plec na rozmarýnu - recept

Vepřovou plec omyjeme, osušíme, ze všech stran potřeme změklým bylinkovým máslem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Pekáček vymažeme sádlem, dno poklademe nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme bobkový list, neoloupaný česnek a polovinu snítky rozmarýnu (malou snítku můžeme dát celou). Na cibuli položíme maso, posypeme zbytkem rozmarýnu, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme na 190 °C asi 1 hodinu. Odkryté dopečeme na 220 °C dozlatova asi 15 - 20 minut

Z výpeku odstraníme rozmarýn, česnek, bobkové listy a šťávu rozmixujeme dohladka. 

Pečená vepřová plec na rozmarýnu se podává nakrájená na plátky se zelím a knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Špenátový quiche

Předkrmy a chuťovky: Špenátový quiche

Nejprve si připravíme křehké těsto. Důležité je, aby všechny použité ingredience byly studené. Pomoučíme vál,…

Kynuté buchty

Dezerty: Kynuté buchty

Droždí rozdrobíme a zalijeme přibližně polovinou vlaženého mléka. Přidáme lžičku cukru, důkladně promícháme a…

Salát z grilované zeleniny

Saláty: Salát z grilované zeleniny

Lilek a cuketu nakrájíme i se slupkou podélně na silnější plátky, cibuli a papriky rozpůlíme (můžeme vydlabat…

Bulgur s kuřecím masem

Hlavní jídla: Bulgur s kuřecím masem

Bulgur uvaříme podle návodu (buď vaříme asi 15 minut na mírném stupni nebo zalijeme horkou vodou, přikryjeme…