Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Mušle svatého Jakuba Hlavní jídla
01. 09. 2017 Přečteno: 4276x

Mušle svatého Jakuba

Ingredience
- +
  • mušle svatého Jakuba: 300
  • sůl 
  • pepř 
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Mušle svatého Jakuba - recept

Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle. Postupujeme opatrně tak, aby se nenatrhl bílý sval. Po očištění nám zůstane pouze bílý sval o velikosti a tvaru podobnému bonbónu marshmallow. 

Očištěné mušle svatého Jakuba omyjeme a důkladně usušíme. Potom jemně nakrojíme vnější blánu mušle asi třemi řezy. Mušle se pak lépe opeče. Zářezy ale nevedeme do svalu, mušle by se při opékání roztáhly. 

Mušle pečeme na přepuštěném másle ze všech stran do zlatova. Každou stranu mušle ale restujeme pouze několik vteřin tak, aby bylo maso uprostřed téměř syrové. Jedině tak budou mušle krásně šťavnaté a zabráníme jejich rychlému tuhnutí. Hotové mušle ještě jemně osolíme a opepříme dle chuti.

Mušle svatého Jakuba podáváme s jemnými přílohami, jako např. zeleninové pyré, aby vynikla chuť mušlí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

top-view-mix-delicious-seafood_23-2148290462.jpg Hlavní jídla

Mořské plody v hlavní roli: Uvařte si tyto lahodné pokrmy!

Paella je poměrně rychlý pokrm, co se týká přípravy a jeho výsledná chuť je naprosto dokonalá. Hodí se ke konzumaci především v letních měsících.…

slavky-s-rajcatovou-omackou.jpg Hlavní jídla

Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.  V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…

Tip na recept

Domácí vanilková zmrzlina

Domácí vanilková zmrzlina

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a oběma cukry. V kastrolku smetanu přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme žloutky. Odstraníme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ještě krmíte psa klasickými granulemi? Přečtěte si, proč si pes zaslouží změnu

Súhlasím, kŕmenie mäsom je najlepšie, akurát nie každé zvieratko to chce. Naša seniorka vôbec. Len konzervy a ...

Trápí vás časté nemoci? Podpořte svou imunitu

zdrava strava, hodně vitaminu, zeleniny, ovoce a k tomu ještě pohyb na posílení imunity

Doporučené recepty

Květákový mozeček s vejci

Hlavní jídla: Květákový mozeček s vejci

Očištěný květák naloupeme na růžičky. Nakrájíme na kostičky cibuli, kterou osmahneme ve vyšší pánvi do růžova.…

Těstovinový salát s lososem a chřestem

Saláty: Těstovinový salát s lososem a chřestem

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, do které kápneme trochu olivového oleje. Jakmile jsou těstoviny…

Segedínský guláš

Hlavní jídla: Segedínský guláš

Cibuli nakrájíme na kostičky a na jedné lžíci sádla osmažíme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso…

Houskový knedlík

Přílohy: Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme…