Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Játrová omáčka Přílohy
22. 05. 2018 Přečteno: 3065x

Játrová omáčka

Ingredience
- +
  • drůbeží játra: 350 g
  • mrkev: 1 ks
  • smetana ke šlehání: 50 ml
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • sádlo: 1 KL
  • drcený kmín: 1 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Játrová omáčka - recept

Játra očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli necháme zesklovatět na sádle, přidáme játra a orestujeme je ze všech stran. Přidáme mrkev, česnek, osolíme, opepříme, okmínujeme a zalijeme vodou tak, aby byla játra téměr ponořená. V této chvíli můžeme omáčku zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a povařit alespoň 15 minut, ale lehčí a stravitelnější varianta se obejde bez mouky. 

Jakmile budou játra měkká, třičtvrtiny jich vyjmeme a omáčku se zbytkem jater rozmixujeme. Tím se nám také přirozeně zahustí bez použití mouky. Játra vrátíme do omáčky, zalijeme smetanou a už jen krátce povaříme. 

Játrová omáčka se podává s rýží, knedlíkem nebo bramborem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jatrova-smes-na-topinky.jpg Přílohy

Játrová směs na topinky

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Bylinky nasekáme, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme dozlatova cibulku. Poté přidáme játrové kousky a česnek.…

jatrova-omacka-z-veprovych-jater.jpg Přílohy

Játrová omáčka z vepřových jater

Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme játra a bobkový list. Chvilku restujeme, poté podlejeme vývarem. Dusíme dokud játra nezměknou. Poté většinu játer…

grilovana-jatra.jpg Přílohy

Grilovaná játra

Smícháme olej, sušený česnek, kari koření a trochu pepře. Touto marinádou potřeme očištěná a osušená játra a necháme marinovat asi 2 hodiny v lednici. Špejle namočíme asi na 30 minut do studené vody a…

smazena-jatra-z-kurete-v-testicku.jpg Přílohy

Smažená játra z kuřete v těstíčku

Játra očistíme, omyjeme a osušíme, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr smícháme s mlékem, Solamylem, česnekem, trochou soli a pepře. Vznikne těstíčko, které by nemělo být moc tekuté, ale zároveň ani moc…

Tip na recept

Dietní tvarohová pomazánka

Dietní tvarohová pomazánka

Mrkev nastrouháme nahrubo. V misce smícháme jogurt s tvarohem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou mrkev a vše umícháme v hladkou pomazánku. Vybrané bylinky nasekáme nadrobno a vmícháme do tvarohové…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Bigoš

Hlavní jídla: Bigoš

Houby necháme namočit 1 hodinu předem. Maso, slaninu, cibuli a klobásku nakrájíme na menší kousky. V hrnci…

Plněné portobello žampiony

Hlavní jídla: Plněné portobello žampiony

Z očištěných žampionů odstraníme nožičky. Nastrouháme sýr, nakrájíme na kostičky šunku i s nožkami žampionů.…

Tukožroutská polévka

Polévky: Tukožroutská polévka

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme…

Smetanové brambory s česnekem

Přílohy: Smetanové brambory s česnekem

Zapékací misku vymažeme máslem a stroužkem česneku, troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupané brambory nakrájíme na…