spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Předkrmy a chuťovky

vyhledáno 153 receptů

Předkrmy a chuťovky

Chřest se sýrovou omáčkou

Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na polévku. Na plotně přivedeme vodu k varu, dáme do ní chřest a lehce osolíme. Mezitím...

Předkrmy a chuťovky

Vaječná omeleta s hráškem

Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce necháme rozpustit máslo a vlijeme vajíčka. Necháme lehce probublat, následně dřevěnou...

Předkrmy a chuťovky

Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1 hodinu doměkka. Řepa je upečená, jakmile jí lehce projde dřevěná špejle. Carpaccio...

Předkrmy a chuťovky

Krevetový koktejl s avokádem

Omyté krevety důkladně osušíme, chilli papričku zbavíme semínek a společně s česnekem nakrájíme najemno. Na rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje osmažíme krevety s česnekem a chilli. Smažíme...

Předkrmy a chuťovky

Omeleta z bílků

Šunku nakrájíme nadrobno a dáme orestovat na pánev s trochou oleje. Přidáme česnek nakrájený nadrobno, rajče také nadrobno a chvíli společně podusíme. Nakonec přidáme kukuřici a petrželku....

Předkrmy a chuťovky

Rybí škvarky z kapra

Kapří maso nakrájíme na pásky nebo kostky, smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut uležet v lednici. V míse smícháme hladkou mouku, sladkou i pálivou papriku,...

Předkrmy a chuťovky

Smažené mlíčí

Mlíčí dobře propláchneme a necháme okapat, příp. vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na asi 3cm kousky, osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko rozšleháním vajíček s moukou, škrobem, kořením,...

Předkrmy a chuťovky

Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut odpočinout v lednici. Každý kousek osušíme, obalíme v plátku slaniny a napíchneme na...

Předkrmy a chuťovky

Rybí krokety

Na masovém strojku umeleme rybí filety. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, muškátový oříšek a zahustíme trochou mouky. Z připravené směsi vypracujeme rukou krokety, obalíme je ve vajíčku...

Předkrmy a chuťovky

Salát z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky, které zastříkneme citronovou šťávou, aby...

Tip na recept

všechny recepty >

Bezlepkové banánové palačinky

Banány rozmačkáme vidličkou. Celá vajíčka rozšleháme a přidáme banány. Podle chuti můžeme dochutit skořicí a medem. Na pánev dáme olej a tvoříme banánové palačinky. Pečeme je spíše menší, jsou velmi křehké. Přidat...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Maki sushi

    Sushi mam moc rada, ale v ceskych restauracich je casto hodne drahe..hlavne ta sojovka k tomu..fakt mnam

  • Trdelníky

    Trdelník se moc rád dávám na vánočních trzích, doma bych si na něj ale asi netroufl. Raději to nechám odborníkům. Jaroslav z Pardubic

  • Těstoviny s krevetami

    Jídlo, které mám za pár minut hotové a celá rodina si pochutná! No teda, musím říct, že nové recepty se mi fakt líbí!..

Doporučené recepty

Nápoje:

Domácí ledový čaj s broskvovou chutí

Vodu v hrnci zahřejeme k varu a necháme pouze mírně probublávat. Přidáme vypeckované, nadrobno nakrájené broskve, lístky máty a sypaný čaj. Necháme 10 minut probublávat. Přecedíme, necháme chvíli vychladnout, osladíme...

Přílohy:

Celerové pyré s bramborem

Očištěný celer a brambory nakrájíme na kostky, vložíme do osolené studené vody, přivedeme k varu a uvaříme asi 25 - 30 minut doměkka. Slijeme a celer s bramborami rozšťoucháme společně s máslem. Na závěr přidáme...

Nápoje:

Domácí jablečný džus

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky. V hrnci jablka podlijeme vodou a dusíme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem a následně ještě propasírujeme přes síto. Vmícháme cukr a kyselinu...

Hlavní jídla:

Hovězí guláš z kližky

Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli dozlatova, přidáme maso a necháme zprudka zatáhnout ze všech stran. Přidáme protlak, zaprášíme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte