Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vejce natvrdo na tlačenku Předkrmy a chuťovky
07. 02. 2023 Přečteno: 1852x

Vaječná tlačenka

Ingredience
- +
  • vejce natvrdo : 6 ks
  • sklenice zeleniny nakládané ve sladkokyselém nálevu (může být Moravanka) : 1 sklenice
  • sůl a mletý pepř dle chuti
  • šunkový salám vcelku cca : 100 g
  • želatina na vaječnou tlačenku : 1 balíček
  • voda: 150 ml
  • majonéza vrchovaté : 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Recept na vaječnou tlačenku

Nejprve si oloupejte vajíčka vařená natvrdo, poté je nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Dále si k ruce vezměte šunkový salám a též jej pokrájejte na menší kostky. Nakonec ještě stejným způsobem nakrájejte scezenou zeleninu naloženou ve sladkokyselém nálevu (nálev nevylévejte a ponechejte na potom). Všechny tyto ingredience smíchejte v míse a dejte stranou. Nyní si převařte asi 150 ml vody – jakmile se uvaří, ještě vroucí ji nalijte na prášek z želatiny, který jste nasypali do misky. Také po chvíli přilijte nálev ze zeleniny a řádně směs míchejte po celou dobu. Nakonec želatinovou hmotu nalijte na směs šunky, vajec a zeleniny. Dobře opět promíchejte, přidejte majonézu, a nakonec dochuťte pepřem a solí. Vše vylijte ideálně do silikonové formy, překryjte potravinovou fólií a nechte tuhnout v lednici. Po několika hodinách vajíčkovou tlačenku vyjměte a podávejte nakrájenou s pečivem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_102813649_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Skotské vejce

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, najemno nakrájenou petrželkou a jedním vejcem. Zbylá vajíčka uvaříme ve vodě po dobu 7 minut. Poté schladíme a oloupeme. Vajíčka obalíme v hladké mouce, dále v masové směsi…

fotolia_97355496_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Vejce benedikt s holandskou omáčkou

Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka. V hrnci přivedeme vodu k varu a vmícháme do ní vinný ocet. Do hrnku rozklepneme vejce a vodu v hrnci zamícháme metličkou tak, aby vznikl…

vajecna-omeleta-se-zampiony-a-spenatem.jpg Předkrmy a chuťovky

Vaječná omeleta se žampiony a špenátem

Vejce rozšleháme s polovinou sýra a trochou soli a pepře. Na rozhřátém oleji necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm na plátky nakrájené žampiony tak dlouho, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme špenát a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Bramborové špízy s klobásou

Předkrmy a chuťovky: Bramborové špízy s klobásou

Brambory i se slupkou důkladně očistíme, nakrájíme na hrubší plátky a v osolené vodě uvaříme asi 10 minut do…

Lilkové cannelloni

Hlavní jídla: Lilkové cannelloni

Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která…

Salát s tuňákem

Saláty: Salát s tuňákem

Smícháme salát, kukuřici, tuňáka zbaveného oleje, olivy, nakrájená rajčata a vejce, osolíme a opepříme. Vše…

Přepuštěné máslo ghí

Ostatní: Přepuštěné máslo ghí

Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně…