Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kleftiko Hlavní jídla
03. 03. 2022 Přečteno: 2650x

Kleftiko

Ingredience
- +
  • jehněčí kýta : 2 plátky
  • olivový olej: 3 lžíce
  • cibule : 1 ks
  • citronová šťáva: 1 lžíce
  • nasekané čerstvé oregano dle chuti
  • bílé suché víno: 50 ml
  • sůl a pepř dle chuti
  • větší brambory: 2 ks
  • česnek: 2 stroužky
  • bobkový list : 2 ks
  • sýr feta: 50 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Kleftiko – recept

Začněte nejprve tím, že si připravíte marinádu z citronové šťávy, olivového oleje (1 lžíce), suchého bílého vína, nasekaného oregana, soli a mletého pepře. Směsí pak přelijte plátky masa umístěné v misce, překryjte fólií a nechte marinovat ideálně přes noc. Postačí však i dvě až tři hodiny. Dále si oloupejte brambory, omyjte je a naplátkujte. Ty pak ochuťte v míse solí, zbylým oreganem a zakápněte i olejem. K ruce si nyní vezměte dva pláty pečícího papíru a doprostřed každého z nich navrstvěte několik plátků ochucených brambor. Na ty pak položte plátek marinovaného masa, posypte nasekaným česnekem, cibulí, přidejte pár kostiček sýru feta, bobkový list a pečlivě suroviny zabalte do balíčku. Pokrm pečte v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny při teplotě 160 stupňů Celsia. Podávejte horké. Přejeme vám dobrou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jehneci-hrbet-na-tymianu-a-rozmarynu.jpg Hlavní jídla

Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu

Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme…

jehneci-kyta.jpg Hlavní jídla

Jehněčí kýta na zelenině

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu…

jehneci-gulas.jpg Hlavní jídla

Jehněčí guláš

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji osmahnout do zlatova. Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do pánve, osolíme, opepříme,…

jehneci-na-cesneku.jpg Hlavní jídla

Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …

Tip na recept

Plněné cukety

Plněné cukety

Cukety důkladně umyjeme, podélně rozřízneme a uprostřed vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme a čedar nastrouháme.  V pánvi rozehřejeme trochu olivového olejem a cibuli asi 2…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Život je jako jízda na horské…

    mimo téma avšak důležité –'dejte vědět svým známým,....<br> Pomozte Šarlotě v boji s nádorem mozku<br> https://donio...

  • Kávový peeling

    Skvělý impuls, právě se chystám na peelingové mýdlo s mletou kávou. Domácí výroba mýdel (ale od základu, žádná...

  • Ředkev proti kašli

    Je třeba rozlišovat druh ředkve. Ta na obrázku je chutná, ale na kašel a rozpouštění hlenů (též na žlučníkové ...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Kuřecí směs v bramboráku

Hlavní jídla: Kuřecí směs v bramboráku

Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu…

Ořechový dort

Dezerty: Ořechový dort

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s kypřicím…

Polévka z mořských plodů

Polévky: Polévka z mořských plodů

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a…

Bulharský tarator

Polévky: Bulharský tarator

Salátovou okurku si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do připraveného hrnce, který jsme si vytřeli…