spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1687 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Houbová smaženice

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

čerstvé houby - hrst: {2} ks

vejce: {4}

máslo: {1} PL

cibule: {0.5} ks

česnek - stroužky: {1} ks

sůl

pepř

petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Houbová smaženice - recept

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme najemno nakrájenou cibuli a ke konci přidáme česnek a hned potom houby. Trochu osolíme, opepříme a podusíme při mírnější teplotě asi 15 minut. Poté přidáme vejce a na mírném plameni připravíme smaženici. Houbová smaženice už se jen dosolí, dopepří a ozdobí nasekanou petrželkou. Houbová smaženice se nejlépe hodí k čerstvému chlebu.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Smaženice z lišek

Lišky očistíme, větší překrojíme, malé necháme vcelku. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme lišky, lehce osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme asi 10 minut při...

Tip na recept

všechny recepty >

Švestková buchta s drobenkou

Z cukru, mouky a másla si v míse zpracujeme drobenku. Asi hrnek hotové drobenky si odebereme stranou, ke zbytku postupně přidáváme vejce, mléko, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Vše důkladně promícháme a vytvoříme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

  • Caesar salát

    Doporučuji taky špenátový salát:) https://zdraverecepty.cz/recepty/spenatovy-salat-s-kurecim-masem/

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Zapečené plněné žampionové kloboučky

Nejprve si očistíme žampiony. Odkrojíme stopky a vnitřek vydlabeme, nejlépe to jde malou lžičkou nebo vykrajovačem na meloun. Houby si dáme stranou a připravíme si náplň na zapečené plněné žampionové kloboučky. V...

Hlavní jídla:

Kuřecí stehna na houbách

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. Částí připraveného másla vymažeme pekáč, do kterého vyložíme houby a cibuli. Tuto směs zasypeme drceným kmínem, pak na...

Hlavní jídla:

Houbové rizoto

Sušené houby necháme asi půl hodiny předem namočené ve vodě, aby změkly a nasály vodu. Následně je ve stejné vodě povaříme doměkka (asi 10 minut). V hrnci rozpustíme asi polovinu másla společně s olivovým olejem a...

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Potom je na oleji z obou stran zprudka orestujeme a odložíme bokem. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a máslo. Cibuli orestujeme dozlatova...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte