Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Créme brulée Dezerty
21. 08. 2017 Přečteno: 3132x

Créme brulée

Ingredience
- +
  • 600 ml smetany
  • 6 žloutků
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Créme brulée – recept

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vytáhneme vanilkový lusk a vmícháme smetanu do utřených žloutků. Musíme dbát na to, aby se při tření žloutků netvořila pěna. Nalijeme do zapékacích misek a předehřáté troubě pečeme při 100 °C asi hodinu. Krém nesmí být ani tuhý ani tekutý. Výsledkem bude třaslavý krém, který necháme zcela vychladnout. Před samotným podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme. Zkaramelizování dosáhneme rozpáleným grilem v troubě nebo pomocí cukrářské plynové pistole.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Živáňská pečeně

Hlavní jídla: Živáňská pečeně

Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, cibuli a klobásu na kolečka. Alobal nastříháme na čtverce a potřeme olejem…

Domácí škvařené sádlo

Předkrmy a chuťovky: Domácí škvařené sádlo

Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se…

Domácí čokoládová zmrzlina

Dezerty: Domácí čokoládová zmrzlina

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme smetanu a…

Mrkvové karbanátky

Hlavní jídla: Mrkvové karbanátky

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme…