Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Créme brulée Dezerty
21. 08. 2017 Přečteno: 2982x

Créme brulée

Ingredience
- +
  • 600 ml smetany
  • 6 žloutků
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Créme brulée – recept

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vytáhneme vanilkový lusk a vmícháme smetanu do utřených žloutků. Musíme dbát na to, aby se při tření žloutků netvořila pěna. Nalijeme do zapékacích misek a předehřáté troubě pečeme při 100 °C asi hodinu. Krém nesmí být ani tuhý ani tekutý. Výsledkem bude třaslavý krém, který necháme zcela vychladnout. Před samotným podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme. Zkaramelizování dosáhneme rozpáleným grilem v troubě nebo pomocí cukrářské plynové pistole.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

Mladé cukety podélně překrojíme, vydlabeme měkkou dužinu se semínky a cuketu nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou cuketu v cedníku osolíme, necháme asi 20 minut vykapat a poté ještě důkladně vymačkáme přebytečnou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Mořský vlk v solné krustě

Hlavní jídla: Mořský vlk v solné krustě

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a smícháme s hrubozrnnou solí. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme…

Lilková pomazánka

Pomazánky: Lilková pomazánka

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 20 minut odležet, aby pustil vodu. Poté propláchneme a osušíme…

Pravá anglická snídaně

Ostatní: Pravá anglická snídaně

Na velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém necháme restovat klobásky a žampiony. Po pěti minutách k nim přidáme…