Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Créme brulée Dezerty
21. 08. 2017 Přečteno: 1706x

Créme brulée

Ingredience
- +
  • 600 ml smetany
  • 6 žloutků
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Créme brulée – recept

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vytáhneme vanilkový lusk a vmícháme smetanu do utřených žloutků. Musíme dbát na to, aby se při tření žloutků netvořila pěna. Nalijeme do zapékacích misek a předehřáté troubě pečeme při 100 °C asi hodinu. Krém nesmí být ani tuhý ani tekutý. Výsledkem bude třaslavý krém, který necháme zcela vychladnout. Před samotným podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme. Zkaramelizování dosáhneme rozpáleným grilem v troubě nebo pomocí cukrářské plynové pistole.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Pečená rýže

Přílohy: Pečená rýže

Troubu předehřejeme na 200 °C, cibuli nakrájíme najemno. V nádobě, která se hodí do trouby, rozehřejeme olej a…

Krémová cizrnová polévka

Polévky: Krémová cizrnová polévka

Cizrnu namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. V hrnci na troše oleje necháme…