Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Dezerty

Věnečky z odpalovaného těsta

Ingredience
- +
  • celá vejce: 4 ks
  • voda: 300  ml
  • tuk na pečení (Smetol/cukrářská Lukana/Hera): 150 g
  • hrubá mouka: 150 g
  • špetka soli: 1 ks
  • mléko: 500 ml
  • vanilkový pudink: 2 ks
  • máslo: 200 g
  • cukr moučka: 125 g
  • vanilkový cukr: 1 KL
  • moučkový cukr a mandlové plátky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Věnečky z odpalovaného těsta - recept

Věnečky z odpalovaného těsta – recept

Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání spojíme v těsto. V míchání těsta pokračujeme do vlažna, pak přidáme vejce a těsto vyšleháme. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Plech vyložíme pečícím papírem a cukrářským sáčkem na něj nastříkáme věnečky. Věnečky dáme do trouby a pečeme dozlatova asi 20 - 25 minut. Během pečení troubu neotvíráme, aby se věnečky nesrazily. Ihned po vytažení je rozkrojíme.

Krém připravíme tak, že v mléce podle návodu uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr zamícháme a postupně do směsi přidáváme pudink a šlehačem vyšleháváme do hladkého krému.

Na závěr věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem, posypeme přes sítko moučkovým cukrem a mandlovými plátky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Losos s bylinkovou krustou

Hlavní jídla: Losos s bylinkovou krustou

Toustový chléb, bylinky, česnek a citronovou kůru smícháme a rozmixujeme na jemno. Pokud chceme pokrm trochu…

Salát pak choi

Saláty: Salát pak choi

Salát očistíme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a pak choi zlehka restujeme. Mezitím si smícháme rybí…

Noky do polévky

Polévky: Noky do polévky

Trochu mléka utřeme se solí a vejcem. Postupně budeme přidávat mléko a mouku, nakonec nadrobno nakrájenou…

Domácí tortilly

Přílohy: Domácí tortilly

V misce smícháme hladkou mouku se solí. Pomalu přiléváme olej a vlažnou vodu. Z vypracovaného těsta rozdělíme 4…