Aktuálně pro vás máme 1869 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Věnečky z odpalovaného těsta Dezerty
29. 08. 2018 Přečteno: 1137x

Věnečky z odpalovaného těsta

Ingredience
- +
  • celá vejce: 4 ks
  • voda: 300  ml
  • tuk na pečení (Smetol/cukrářská Lukana/Hera): 150 g
  • hrubá mouka: 150 g
  • špetka soli: 1 ks
  • mléko: 500 ml
  • vanilkový pudink: 2 ks
  • máslo: 200 g
  • cukr moučka: 125 g
  • vanilkový cukr: 1 KL
  • moučkový cukr a mandlové plátky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Věnečky z odpalovaného těsta – recept

Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání spojíme v těsto. V míchání těsta pokračujeme do vlažna, pak přidáme vejce a těsto vyšleháme. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Plech vyložíme pečícím papírem a cukrářským sáčkem na něj nastříkáme věnečky. Věnečky dáme do trouby a pečeme dozlatova asi 20 - 25 minut. Během pečení troubu neotvíráme, aby se věnečky nesrazily. Ihned po vytažení je rozkrojíme.

Krém připravíme tak, že v mléce podle návodu uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr zamícháme a postupně do směsi přidáváme pudink a šlehačem vyšleháváme do hladkého krému.

Na závěr věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem, posypeme přes sítko moučkovým cukrem a mandlovými plátky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Zelí s křenem

Zelí s křenem

Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké nudličky, případně můžeme nastrouhat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse obojí smícháme a pořádně promačkáme. Jakmile je vše důkladně promíchané a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Chleba se peče v uzavřené troubě. Mít troubu otevřenou a při pečení v ní držet ruku může jen opravdový pitomec...

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Peču chleby už třetím rokem. 230°C až 250°C na začátku pečení je normálních (v troubě je i pára), po 15 minutá...

  • Macecha a otčím aneb Jak se…

    Dobrý den, taky jsem "macecha" - akorát moje "nevlastní dcera" je jen o jedenáct let mladší jak já... bohužel ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

<a href="http://www.seznam.cz">lehátko</a> [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url]
https://www.seznam.cz/ ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Doporučené recepty

Kynuté buchty z domácí pekárny

Dezerty: Kynuté buchty z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí…

Mojito

Nápoje: Mojito

Nakrájenoué limetky vložíme do džbánu, přidáme čerstvou mátu s třtinovým cukrem. Pořádně stlačíme, aby se…

Indický naan

Přílohy: Indický naan

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko a olej a vypracujeme pružné hladké těsto. Pokud…