Výběr a skladování kuskusu

Jak si koupit ten nejlepší kuskus?

Kuskus je při zpracování zbavován své slupky. Což je škoda, právě slupka je plná nejrůznějších zdraví prospěšných látek. Abychom léčivých účinků kuskusu využili opravdu naplno, v obchodech raději sáhněme po kuskusu celozrnném. Lepší je také zvolit BIO kuskus, který je připravovaný ekologickým způsobem. Ten má také oproti běžnému kuskusu více prospěšných látek. Při nákupu si také dejme pozor, aby neobsahoval černá zrnka. Ta jsou hořká a mohla by zkazit chuť celého jídla. Nejlepší je také kupovat kuskus přírodní, tedy bez umělého dobarvování.

Skladování kuskusu

Kuskus skladujme především v suchu. Ideální je vzduchotěsná nádoba. Postarejme se, aby byl kuskus mimo přímé sluneční světlo. Nejlépe mu svědčí teplota do 25 °C. Při správném skladování nám vydrží opravdu dlouho.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Kuskus se žampiony

Kuskus zalejeme horkou vodou, přidáme sůl, pepř a máslo. Necháme nabobtnat. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na troše olivového oleje. Přidáme nakrájené žampiony a nastrouhanou mrkev. Restujeme asi 5 minut. Poté...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte