Výživové hodnoty kachního masa

Kachní maso je bohaté na bílkoviny a celou řadu vitamínů a minerálů. Obsahuje vitamín A, C, E a F, kyselinu linolovou. Z vitamínů skupiny B je to vitamín B1, B2 neboli riboflavin, B3 jinak také niacin, B5 neboli kyselina pantotenová, B6, B9 neboli kyselina listová a B12. Z minerálních látek nabízí železo, zinek, měď, mangan, selen, vápník, fosfor, hořčík, draslík a sodík. Je bohaté i na nenasycené mastné kyseliny.

Energetická a výživová hodnota 100 gramů kachního masa bez kůže:

Energie: 135 kcal

Bílkoviny: 19 g

Sacharidy: 0 g

Tuky: 11,2 g

Vláknina: 0 g

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Kachní prsíčka

Kůži kachních prsou překrájíme na malé čtverečky a z obou stran osolíme, opepříme a okmínujeme. Kachní prsíčka dáme kůži na rozehřátou pánev bez oleje a opékáme asi 7 minut dozlatova. Poté otočíme a opékáme stejnou...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte