Hrachová kaše

350 g suchého hrachu
máslo
2 cibule
zeleninový vývar
hladká mouka
majoránka
mletý pepř
sůl
vejce natvrdo
kyselá okurka


Hrachová kaše – postup přípravy

Přebraný a opraný hrách namočíme přes noc do vody, aby nabobtnal a trochu změknul. Na másle osmahneme 1 cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme hrách i s vodou, ve které byl namočený, a zalijeme trochou zeleninového vývaru. Chceme-li eliminovat nadýmavé účinky hrachu, nahradíme veškerou vodu vývarem. Zakryté pokličkou vaříme hrách do měkka a poté rozmixujeme nebo prolisujeme přes síto.

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud máslo nepřestane bublat (přibližně půl minuty). K takto připravené jíšce přidáme rozmixovanou hrachovou kaši. Podle toho, jak chceme kaši hustou, přidáme ještě zeleninový vývar (část můžeme nahradit mlékem pro zjemnění chuti). Osolíme, opepříme a podusíme, na závěr dochutíme majoránkou.

Hrachová kaše se podává jako hlavní jídlo posypaná osmaženou cibulkou, s vejcem natvrdo a kyselou okurkou.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3024x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Mung čočka loupaná 2kg

Lehce stravitelná žlutá loupaná čočka Loupaná žlutá čočka. Je…

Cena: 269 Kč

Kayenský pepř mletý 50g DNM

Směs mletých chilli papriček Složení: chilli papričky mleté Kayenský pepř…

Cena: 30 Kč

TAPIOKA 500g DNM

Škrob z manioku ve formě kuliček Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku.…

Cena: 108 Kč

Mung fazole loupaná 500g FUDCO

Mung dál - Lehce stravitelná žlutá loupaná čočka Moongdall - loupaná žlutá…

Cena: 73 Kč

Biryani masala 50g DNM

Směs koření v prášku vhodná do rýžových pokrmů Kořenící směs…

Cena: 58 Kč

Luštěninová směs 75g DNM

Podává se jako pochutina (křupky či brambůrky) nebo stačí přidat do hotových…

Cena: 37 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte