Hlavička

Vyrobte si domácí korbáčiky! Jsou chutnější a levnější než z obchodu

27. 3. 2019

Korbáčiky jsou oblíbenou pochoutkou pro návštěvy nebo jen tak na doma. Jejich příprava není složitá, vyžaduje ale opatrnost při práci s horkou vodou. Odměnou vám budou velmi chutné domácí korbáčiky, které zmizí tak rychle, že příště už možná nebudete ztrácet čas jejich zamotáváním.

Domácí korbáčiky - recept

Domácí korbáčiky připravíme z čerstvého sýra, který můžeme koupit nebo si sami vyrobit.

Postup

  • Na korbáčiky si připravíme hrnec s horkou vodou a také budeme potřebovat mísu se studenou slanou vodou.
  • Tu připravíme smícháním 200 ml vody a 50 g kuchyňské soli – sůl ve vodě mícháme, dokud se nerozpustí.
  • Celý kus sýra vložíme do horké neosolené vody a necháme ho chvíli prohřát.
  • Vytáhneme sýr z vody a několikrát ho natáhneme a přeložíme.
  • Poté ze sýra rukama začneme tahat nitě ve tvaru provázků, jejichž tloušťku si určíme sami.
  • Nitě rovnou vkládáme do mísy se studenou vodou, kde je necháme vychladnout.
  • Pokud nám mezitím blok sýra příliš zchladnul, vložíme ho zpět do horké vody a postup opakujeme.
  • Vychladlé korbáčiky vyndáme ze studené vody a necháme okapat.
  • Nitě nastříháme na stejnou délku.

Poté vezmeme 3 nitě zároveň, jejich střed zachytíme o vařečku a směrem k sobě obě poloviny zamotáme do copu a na konci uděláme uzel. Můžeme je uchovat několik dní v lednici nebo hned spotřebovat.

Domácí korbáčiky z mozzarelly - recept

Další možností, jak připravit domácí korbáčiky, je z domácí mozzarelly. Budeme potřebovat:

  • 250 g sýru mozzarella
  • 7 kávových lžiček soli
  • 2 hrnce s vodou

Postup

Postup je podobný jako v předchozím případě. V prvním hrnci si připravíme horkou vodu, osolíme ji čtyřmi lžičkami soli a mícháme, dokud se sůl nerozpustí. Do druhého hrnce připravíme studenou vodu a rozpustíme v ní zbývající 3 lžičky soli.

Mozzarellu nakrájíme na kousky a vložíme ji do horké osolené vody. Mozzarellu ve vodě lžící promícháme a ve chvíli, kdy se kousky začnou lepit na lžíci, je můžeme postupně začít vytahovat.

Každý lepivý kousek sýra prohněteme jako těsto a vytvarujeme v rukách do kuličky. Z kuliček pak vytahujeme nitky, které ihned vkládáme do hrnce se studenou vodou. Dál nitě stříháme a korbáčiky motáme stejně jako výše.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4820x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Zubní pasta NEEM Ayucare 100g

Ájurvédská bylinná zubní pasta s neemem. Protizánětlivé a antibakteriální…

Cena: 98 Kč  118 Kč 

Propolisový nosní sprej PROPOLAID 20ml

Nosní sprej Složení: čištěná voda, chlorid sodný, dihydrogenfosforečnan…

Cena: 96 Kč  129 Kč 

RIGENFORTE kapsle pro růst vlasů 30ks

Doplněk stravy na vlasy, výživu pokožky a nehty s Biotinaxem, vitamíny,…

Cena: 172 Kč  212 Kč 

Glycerin čistý přírodní 150ml Ayumi

100% čistá a přírodní hydratace těla Kožní výhody glycerinu: hluboce…

Cena: 180 Kč  239 Kč 

Spektrum zdraví Academy - spektrum zdraví

Dobrý kontakt k tématu

Kavárna u Amose v Nové Pace

Nezávislá maloobchodní síť BALA v současné době propojuje v rámci svých sítí Bala a Gastro více než 1600 kmenových...

Pekárna Ipema, s.r.o.: kvalitní pečivo s tradiční výrobou

Pečivo, které má nejen skvělou chuť, ale také kvalitu. To je základním mottem pekárny...

DSCN1037a-500x574

Michaela Maťhová: E-book o pěstování bylinek

Michaela Maťhová si uvědomuje sílu bylinek, a proto se věnuje pěstování bylinek a jejich užívání pro...

František Janeček: řeznictví a uzenářství, Rousínov

Nedáte dopustit na kvalitní maso a uzeniny vyrobené podle poctivých tradičních receptur?...

Pekárna Kabát: ruční výroba pečiva a jeho prodej, Praha a Plzeň

Pekárna Kabát je zavedená rodinná pekařská firma s tradicí od roku 1992....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte