Hlavička

Připravte si bylinkové máslo na ryby, maso i bagety. Stačí vám jen 20 minut!

27. 7. 2018

Bylinkové máslo má všestranné využití. Dá se použít na steaky, ryby nebo třeba křupavé bagety. Připravili jsme pro vás tři chuťově zajímavé kombinace, ze kterých si vybere každý. 

Bylinkové máslo je na přípravu velmi snadné. Stačí nechat při pokojové teplotě změknout kostku másla, kterou už je pak jen třeba smíchat s bylinkami nebo kořením podle chuti. Hotové bylinkové máslo můžete ihned podávat, případně ho zabalit do potravinářské fólie, uchovávat v lednici a poté krájet na kolečka. 

1. Bylinkové máslo na ryby se šalvějí a nakládanými citróny

Na tento recept budete potřebovat nakládané citróny. Jedná se o arabskou specialitu, při které se biocitrony naloží do soli a citrónové šťávy do zavařovací sklenice, kde se nechají uležet zhruba 4 až 6 týdnů. Sůl vytáhne z citrónů jejich příjemně štiplavou chuť a zdůrazní jejich lahodnost. Určitě to vyzkoušejte - bylinkové máslo na ryby bude skvělé s pečeným pstruhem podle našeho receptu

Ingredience

  • kostka másla
  • 1,5 lžíce nakládaných citrónů
  • 7 lístků čerstvé šalvěje

Nakládané citróny si nakrájejte na velmi drobné kousky, stejně jako čerstvou šalvěj. Sůl už pravděpodobně nebude potřeba, protože nakládané citróny jsou sami o sobě slané dost. Směs smíchejte se změklým máslem a konzumujte nebo uchovávejte v lednici. 

bylinkové máslo na ryby, steak (1)Bylinkové máslo na ryby.

2. Bylinkové máslo na steaky s cayenským pepřem a tymiánem

Chcete už tak dokonalé jídlo, jakým je steak, povýšit na kulinářské umění? Připravte si bylinkové máslo na steaky. Naše kombinace cayenského pepře, tymiánu a petrželky vás dostane do kolen. Cayenský pepř se vyrábí z pálivých papriček odrůdy Cayenne, které se suší na slunci a poté melou. Kajenský pepř má afrodiziakální účinky a působí proti křečovým žilám. Připravte si steak podle našeho receptu a pusťte se do jídla!

Ingredience

  • kostka másla
  • špetička cayenského pepře
  • malý svazek čerstvého tymiánu
  • čerstvá petrželka
  • hrubozrnná sůl

Připravte si změklé máslo. Tymián zbavte tvrdých částí a v hmoždíři nebo robotu utřete s petrželkou a solí. Poté přidejte kajenský pepř, sůl a bylinkovou směs zapracujte do másla. 

bylinkové máslo na ryby, steak (2)Bylinkové máslo na steaky.

3. Bylinkové máslo na bagety s koriandrem, chilli a limetou

Tohle bylinkové máslo vás dostane svou svěží a exotickou chutí. V másle se skvěle snoubí chutě štiplavé chilli papričky, osvěžující limetkové šťávy a zajímavého koriandru. Máslo si namažte na bylinkovou bagetku, kterou si můžete připravit podle našeho receptu!

Jednoduše bagetku podélně nařízněte tak, jak to vidíte na obrázku, promažte máslem a dejte na pár minutek pod gril nebo do trouby. Uvidíte, že tohle bylinkové máslo na bagety dostane každého!

Ingredience

  • 1 kostka másla
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžičky limetové šťávy
  • 1/2 stroužku česneku
  • malý svazek koriandru
  • hrubozrnná sůl

Kostku másla si nechte změknout při pokojové teplotě. Z chilli papričky odstraňte semínka, které by v másle dělala neplechu. Papričku nasekejte spolu s koriandrem a česnekem najemno. Můžete použít hmoždíř, přidejte sůl, limetovou šťávu a zapracujte do změklého másla. Ihned podávejte nebo zabalte do balíčku a uložte do lednice

bylinkové máslo na ryby, steak (3)Bylinkové máslo vetřete do bagetky.

Máte rádi bylinkové máslo? A jaká je vaše nejoblíbenější kombinace?


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1027x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

RIGENFORTE kapsle pro růst vlasů 30ks

Doplněk stravy na vlasy, výživu pokožky a nehty s Biotinaxem, vitamíny,…

Cena: 172 Kč  212 Kč 

Glycerin čistý přírodní 150ml Ayumi

100% čistá a přírodní hydratace těla Kožní výhody glycerinu: hluboce…

Cena: 180 Kč  239 Kč 

Mýdlo Visaka 75g

Ájurvédské bylinné mýdlo Svěží pocit po umytí, příjemná limetková…

Cena: 49 Kč  59 Kč 

Nákupní taška ENVIROSAX® Havana

Ekologická nákupní taška vyznačující se kvalitou zpracování a nádherným…

Cena: 149 Kč  229 Kč 

Spektrum zdraví Academy - spektrum zdraví

Dobrý kontakt k tématu

Kavárna u Amose v Nové Pace

Nezávislá maloobchodní síť BALA v současné době propojuje v rámci svých sítí Bala a Gastro více než 1600 kmenových...

DSCN1037a-500x574

Michaela Maťhová: E-book o pěstování bylinek

Michaela Maťhová si uvědomuje sílu bylinek, a proto se věnuje pěstování bylinek a jejich užívání pro...

Pekárna Kabát: ruční výroba pečiva a jeho prodej, Praha a Plzeň

Pekárna Kabát je zavedená rodinná pekařská firma s tradicí od roku 1992....

František Janeček: řeznictví a uzenářství, Rousínov

Nedáte dopustit na kvalitní maso a uzeniny vyrobené podle poctivých tradičních receptur?...

Firma Janeček: profesionální řeznické háky na maso

V masném průmyslu je nejdůležitější hygienické zázemí pří zpracování syrového masa. Čisté...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte