Připravte si bylinkové máslo na ryby, maso i bagety. Stačí vám jen 20 minut!

img
27. 07. 2018 Přečteno: 1788x

Bylinkové máslo má všestranné využití. Dá se použít na steaky, ryby nebo třeba křupavé bagety. Připravili jsme pro vás tři chuťově zajímavé kombinace, ze kterých si vybere každý. 

Bylinkové máslo je na přípravu velmi snadné. Stačí nechat při pokojové teplotě změknout kostku másla, kterou už je pak jen třeba smíchat s bylinkami nebo kořením podle chuti. Hotové bylinkové máslo můžete ihned podávat, případně ho zabalit do potravinářské fólie, uchovávat v lednici a poté krájet na kolečka. 

Čtěte také:

Domácí máslo jako hit posledních týdnů! Finančně se příliš nevyplatí, ale je chutnější než kupované

1. Bylinkové máslo na ryby se šalvějí a nakládanými citróny

Na tento recept budete potřebovat nakládané citróny. Jedná se o arabskou specialitu, při které se biocitrony naloží do soli a citrónové šťávy do zavařovací sklenice, kde se nechají uležet zhruba 4 až 6 týdnů. Sůl vytáhne z citrónů jejich příjemně štiplavou chuť a zdůrazní jejich lahodnost. Určitě to vyzkoušejte - bylinkové máslo na ryby bude skvělé s pečeným pstruhem podle našeho receptu

Ingredience

  • kostka másla
  • 1,5 lžíce nakládaných citrónů
  • 7 lístků čerstvé šalvěje

Nakládané citróny si nakrájejte na velmi drobné kousky, stejně jako čerstvou šalvěj. Sůl už pravděpodobně nebude potřeba, protože nakládané citróny jsou sami o sobě slané dost. Směs smíchejte se změklým máslem a konzumujte nebo uchovávejte v lednici. 

bylinkové máslo na ryby, steak (1)

2. Bylinkové máslo na steaky s cayenským pepřem a tymiánem

Chcete už tak dokonalé jídlo, jakým je steak, povýšit na kulinářské umění? Připravte si bylinkové máslo na steaky. Naše kombinace cayenského pepře, tymiánu a petrželky vás dostane do kolen. Cayenský pepř se vyrábí z pálivých papriček odrůdy Cayenne, které se suší na slunci a poté melou. Kajenský pepř má afrodiziakální účinky a působí proti křečovým žilám. Připravte si steak podle našeho receptu a pusťte se do jídla!

Ingredience

  • kostka másla
  • špetička cayenského pepře
  • malý svazek čerstvého tymiánu
  • čerstvá petrželka
  • hrubozrnná sůl

Připravte si změklé máslo. Tymián zbavte tvrdých částí a v hmoždíři nebo robotu utřete s petrželkou a solí. Poté přidejte kajenský pepř, sůl a bylinkovou směs zapracujte do másla. 

bylinkové máslo na ryby, steak (2)

3. Bylinkové máslo na bagety s koriandrem, chilli a limetou

Tohle bylinkové máslo vás dostane svou svěží a exotickou chutí. V másle se skvěle snoubí chutě štiplavé chilli papričky, osvěžující limetkové šťávy a zajímavého koriandru. Máslo si namažte na bylinkovou bagetku, kterou si můžete připravit podle našeho receptu!

Jednoduše bagetku podélně nařízněte tak, jak to vidíte na obrázku, promažte máslem a dejte na pár minutek pod gril nebo do trouby. Uvidíte, že tohle bylinkové máslo na bagety dostane každého!

Ingredience

  • 1 kostka másla
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžičky limetové šťávy
  • 1/2 stroužku česneku
  • malý svazek koriandru
  • hrubozrnná sůl

Kostku másla si nechte změknout při pokojové teplotě. Z chilli papričky odstraňte semínka, které by v másle dělala neplechu. Papričku nasekejte spolu s koriandrem a česnekem najemno. Můžete použít hmoždíř, přidejte sůl, limetovou šťávu a zapracujte do změklého másla. Ihned podávejte nebo zabalte do balíčku a uložte do lednice

bylinkové máslo na ryby, steak (3)

Máte rádi bylinkové máslo? A jaká je vaše nejoblíbenější kombinace?

Napsat komentář: Připravte si bylinkové máslo na ryby, maso i bagety. Stačí vám jen 20 minut!

RE: Připravte si bylinkové máslo na ryby, maso i bagety. Stačí vám jen 20 minut!

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.