Bolognese lasagne
Bolognese lasagne - postup přípravy
Připravíme si bešamelovou omáčku (na másle osmažíme mouku, pomalu přiléváme mléko či smetanu, mícháme až dokud omáčka nezhoustne. Pokud bychom si postup chtěli zjednodušit: dáme vařit mléko, pomalu přisypáváme instantní jíšku, osolíme, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek).
Vhodnou zapékací misku, nejlépe obdélníkového tvaru, vymažeme máslem, na ni položíme lasagne, potřeme boloňskou omáčkou (čtvrtinu sklenice), můžeme okořenit oreganem a čerstvou bazalkou a vylepšit na kolečka nakrájenými černými olivami. Poté posypeme sýrem a zalijeme bešamelem (zaléváme pečlivě především okraje, jinak zůstanou tvrdé). Množství záleží na požadované šťavnatosti. Po této vrstvě přijdou další lasagne, a tak se to opakuje stále dokola, až v poslední (čtvrté) vrstvě se dá boloňská omáčka, bešamel a na to teprve sýr. Bolognese lasagne dáme zapéct na 35 - 40 min. do středně vyhřáté trouby.
Diskuse k článku
RE : Bolognese lasagne