spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Hlavní jídla

recept

Vepřové sweet and sour (ve sladkokyselé omáčce)

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

vepřová kýta: {300} g

vejce: {1} ks

sójová omáčka: {2} PL

bramborový škrob: {1} PL

olej: {4} PL

červená paprika: {1} ks

cibule: {0.5} ks

ananas - kolečka: {1} ks

stroužky česneku: {1} ks

třtinový cukr: {1} KL

rajčatové pyré: {2} PL

vinný ocet: {2} PL

petrželka: {1} PL

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Vepřové sweet and sour - recept

Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a naložíme do směsi z vajíčka, bramborového škrobu, sójové omáčky a poloviny oleje. Necháme asi 2 hodiny uležet v lednici. Papriky a cibuli nakrájíme na podobně velké kousky, ananas na menší, petrželku nadrobno, česnek prolisujeme. 

V hlubší pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje a zprudka na něm orestujeme maso ze všech stran. Maso odložíme na teplé místo a ve výpeku orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme papriku a opět orestujeme. Dále přijdou do pánve česnek, ananas, třtinový cukr, rajčatové pyré a vinný ocet. Vrátíme maso, podlijeme trochou vody a necháme povařit doměkka. Můžeme dochutit trochou sójové omáčky.

Vepřové sweet and sour posypeme petrželkou a podáváme s rýží.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Cizrnové karbanátky

Cizrnu scedíme a rozmixujeme. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Obojí krátce orestujeme na oleji a přidáme do mísy k rozmixované cizrně. Přidáme také vejce, sůl, pepř, majoránku...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk uvaří, vytáhneme je...

Hlavní jídla:

Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji z obou stran nařízneme, aby se maso nekroutilo při smažení. Plátky obalíme z obou stran v hladké...

Hlavní jídla:

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme marinovat...

Pomazánky:

Masová pomazánka na topinky

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Pečené vepřové maso umeleme v mlýnku, smícháme s nastrouhaným vejcem, okurkou a cibulí, majoránkou a hořčicí. Podle chuti osolíme a opepříme. Masová pomazánka na topinky...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte