Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Středomořský petrželový salát Saláty
14. 11. 2023

Středomořský petrželový salát

Ingredience
- +
  • 1 svazek kadeřavé petrželky (cca 170 g)
  • 1 svazek koriandru (cca 115 g)
  • 1 svazek jarní cibulky (cca 140 g)
  • čtvrtka velké červené cibule (jemně nasekaná)
  • 1 velké zralé avokádo
  • 1 velká salátová okurka
  • 6 ks malých až středně velkých zralých rajčat
  • 3 PL citronové šťávy
  • mořská nebo himalájská sůl podle chuti
  • půl hrnku rozinek bez oleje/cukru
  • čtvrt hrnku konopných semínek

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Středomořský petrželový salát – recept

Nejprve omyjte i osušte petržel, koriandr a jarní cibulku. Tyto ingredience pak nasekejte nadrobno. Následně oloupejte červenou cibuli a pokrájejte ji na kostičky – stejně tak očištěnou dužinu avokáda, rajčata a okurku. Veškerou zeleninu s bylinkami pak dejte do velké mísy a přidejte sůl, rozinky, konopná semínka i citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny dobře propojily. Před podáváním je vhodné nechat salát odležet aspoň půl hodiny při pokojové teplotě. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lilkovy-salat.jpg Saláty

Lilkový salát

Lilky i se slupkou nakrájíme na proužky a z obou stran osolíme. Necháme asi 20 minut "vypotit", opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Lilky potřeme olivovým olejem a z obou stran je opečeme na rozehřátém…

fenyklovy-salat-s-okurkou.jpg Saláty

Fenyklový salát s okurkou

Z fenyklu odkrojíme zelené části a nakrájíme ho na tenké nudličky, okurku nakrájíme na tenká kolečka. Z bio citrónu nastrouháme žlutou část kůry a vymačkáme šťávu. Smícháme trochu olivového oleje, citrónovou…

kedlubnovy-salat_1.jpg Saláty

Kedlubnový salát

Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme nahrubo. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a přilijeme…

salat-z-polnicku-s-olivami.jpg Saláty

Salát z polníčku s olivami

Polníček propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Rajčátka překrojíme napůl, papriky zbavené jadřinců nakrájíme na tenké nudličky. Vše smícháme, zalijeme olivovým olejem, podle chuti osolíme,…

caesar-salat.jpg Saláty

Caesar salát

Nejdříve si připravíme zálivku. Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi. Na stejnou pánev poté dáme opéct kousky slaniny. Jakmile se…

Tip na recept

Celerová polévka

Celerová polévka

Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, oloupaný celer na menší kostky a brambory na středně velké kostky. V hrnci na troše rozehřejeme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli. Přidáme celer, který také…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Okoun nilský na zelenině

Hlavní jídla: Okoun nilský na zelenině

Filety okouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a poklademe nakrájenou zeleninou,…

Zelené fazolové lusky na smetaně

Hlavní jídla: Zelené fazolové lusky na smetaně

Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut…

Houskový knedlík

Přílohy: Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme…

Bigoš

Hlavní jídla: Bigoš

Houby necháme namočit 1 hodinu předem. Maso, slaninu, cibuli a klobásku nakrájíme na menší kousky. V hrnci…