Aktuálně pro vás máme 1798 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Sofrito Hlavní jídla
07. 03. 2022

Sofríto

Ingredience
- +
  • hovězí maso (kližka): 500 g
  • hovězí vývar: 375 ml
  • slunečnicový olej dle potřeby
  • česnekové stroužky: 2 ks
  • rozmarýn: 1 snítka
  • červený vinný ocet: 1 lžička
  • bílý vinný ocet: 1 lžička
  • suché bílé víno: 75 ml
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej dle potřeby
  • sůl a pepř dle chuti
  • hladká mouka dle potřeby

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Sofríto – recept

Nejprve si nasekejte loupané česnekové stroužky. Poté nakrájejte najemno nať petrželky a stonky vložte do hlubokého hrnce. Dále si očistěte kližku a nakrájejte ji na plátky. Ty pak osolte, poklepejte paličkou a obalte v hladké mouce. Nyní si k ruce vezměte větší pánev a na ní rozpalte slunečnicový olej. Na něm osmahněte dozlatova z obou stran maso, pak jej vyjměte a dejte stranou. K výpeku přilijte trochu olivového oleje a na něm následně krátce opékejte česnek a petrželovou nať. Nakonec vše přelijte bílým vínem, vinným octem (červeným i bílým) a ochuťte pepřem. Směs provařte asi minutu až dvě a odstavte z plotny.

Na petrželové stonky nyní poklaďte opečené maso, rozmarýn, přelijte ingredience sosem z pánve, promíchejte a doplňte hovězím vývarem. Vše přiklopte poklicí a duste na mírném plamenu asi hodinu. K Sofrítu podávejte ideálně vařené brambory. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-tokan-na-vine.jpg Hlavní jídla

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

hovezi-ragu.jpg Hlavní jídla

Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli dozlatova,…

Tip na recept

Pórková polévka s bramborem

Pórková polévka s bramborem

Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo, na které podusíme nakrájenou cibuli do změknutí. Přidáme nasekaný česnek a pokrájený pórek. Dusíme asi 10 minut, podlejeme trochou vývaru. Přidáme na kostky nakrájené a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

jedine co nám pomohlo na problémy s erekci byly spreje a gely

5 potravin, které spolehlivě podpoří vaše trávení

potřebuji ho spíše stabilizovat a narovnat střevní mikrofloru

Doporučené recepty

Kynuté knedlíky s povidly

Hlavní jídla: Kynuté knedlíky s povidly

Mléko zahřejeme tak, aby bylo pouze vlažné, rozdrobíme do něj droždí, zamícháme 1 lžíci mouky a necháme na teplém…

Langoše

Hlavní jídla: Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a…

Jemná krémová chřestová polévka

Polévky: Jemná krémová chřestová polévka

Očištěný chřest zbavený dřevnatých konců nakrájíme na menší kousky. Na troše oleje v hrnci necháme rozpustit máslo…

Krtkův dort

Dezerty: Krtkův dort

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem. Ke žloutkům přidáme mléko, olej, rum, kakao i mouku s…