Aktuálně pro vás máme 1834 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninová polévka v parním hrnci Polévky
09. 03. 2020 Přečteno: 1307x

Zeleninová polévka v parním hrnci

Ingredience
- +
  • celer: 100 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • květák - růžičky: 5 ks
  • brokolice - růžičky: 5 ks
  • voda: 600 ml
  • máslo: 2 PL
  • bobkový list
  • nové koření
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zeleninová polévka v parním hrnci - recept

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření. Polévku v uzavřeném parním hrnci vaříme 15 minut. Poté odekryjeme víko a hodíme do vývaru umytou brokolici. Vaříme v odekrytém hrnci asi 5 minut, dokud brokolice nezměkne. Neměla by být ale úplně rozvařená. Na závěr přidáme do polévky prolisovaný česnek a podle chuti přidáme sůl a pepř. 

Zeleninovou polévku v parním hrnci podáváme s nasekanou čerstvou petrželovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polevky1.jpg Polévky

Polévky na zahřátí, které přijdou v zimě vhod. A jsou tak hutné, že vydají za celé jídlo

Polévky na zahřátí přijdou v zimě rozhodně vhod. Co si budeme povídat, v chladných zimních dnech nezahřeje nic lépe. Navíc v polévkách, které vám servírujeme, jsou použity i suroviny, které tělo samo o sobě…

polevky1.jpg Polévky

Podzimní polévky, které zahřejí a rozzáří vám úsměv na tváři

Podzimní polévky vykouzlí úsměv na rtech. Zahřejí nás a dodají nám tolik potřebnou energii. Navíc je fakt, že nejlépe se člověk zahřeje vnitřně. A rčení, že polévka je grunt platí nyní v chladných měsících…

polévka z květáku a červené čočky.jpg Polévky

Květáková polévka s červenou čočkou

Cibuli, česnek a malý kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme pokrájíme na drobné kousky. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě. V hrnci rozehřejme olivový olej, na kterém…

polevky.jpg Polévky

Polévka jako hlavní chod. Zkuste recepty na polévky plné živin, které vás zasytí

Polévka je základem každého slavnostního menu. Husté a krémové polévky ale dokáží tělo zasytit natolik, že mohou zcela nahradit hlavní chod. Takové polévky by ideálně měly obsahovat všechny základní živiny.…

polska-polevka-zurek.jpg Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček…

Tip na recept

Malinový cheesecake

Malinový cheesecake

Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Rozprostřeme do vymazané formy a pořádně upěchujeme. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C na 15 minut. Ušleháme vejce s cukrem a krémový sýr…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

jedine co nám pomohlo na problémy s erekci byly spreje a gely

5 potravin, které spolehlivě podpoří vaše trávení

potřebuji ho spíše stabilizovat a narovnat střevní mikrofloru

Doporučené recepty

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Ostatní: Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např.…

Batátový krém

Polévky: Batátový krém

Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu vložíme do pekáče, zakápneme olivovým olejem…

Krémová cizrnová polévka

Polévky: Krémová cizrnová polévka

Cizrnu namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. V hrnci na troše oleje necháme…

Krůtí guláš

Hlavní jídla: Krůtí guláš

Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu…