Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 2372x

Vepřové plátky na houbách se smetanou

Ingredience
- +
  • vepřová kýta nebo plec: 300 g
  • čerstvé nebo mražené houby: 150 g
  • masový vývar: 200 ml
  • malá cibule: 1 ks
  • smetana ke šlehání: 50 ml
  • zakysaná smetana: 50 ml
  • sádlo: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Vepřové plátky na houbách se smetanou - recept

Vepřové plátky na houbách se smetanou - recept

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a na krajích na několika místech nařízneme, aby se na pánvi nekroutily. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, vývar ohřejeme a smetanu necháme zahřívat v pokojové teplotě. Na pánvi rozehřejeme polovinu sádla, zprudka na něm opečeme maso z obou stran, přidáme polovinu cibule, společně orestujeme a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou 30 minut

Na jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu sádla, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme 5 minut. Houby přidáme k masu a necháme společně dusit ještě 20 minut. Přidáme obě smetany a už jen krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem. 

Vepřové plátky na houbách se smetanou se mohou podávat s rýží, knedlíkem nebo těstovinami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

edible-mushrooms-wooden-bowl_112977-673.jpg Hlavní jídla

Pokrmy z hub tak trochu netradičně

Pokrmy z hub jsou momentálně tématem číslo jedna. Houbařská sezóna je v plném proudu a z lesa si mnoho lidí odnáší hřiby, lišky, klouzky, křemenáče, bedly, či jiné chutné houby. Ne nadarmo se říká, že je Česká…

hrib-dubovy.jpg Hlavní jídla

Hřib dubový – skvost houbařského košíku

Hřib dubový patří mezi tzv. praváky. Klobouček je zpravidla 50-200 mm široký v různých odstínech hnědé (od bledě nahnědlých odstínů, přes šedavé a…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Domácí mrkvový džus

Nápoje: Domácí mrkvový džus

Oloupanou mrkev nakrájíme na kousky, dáme do hrnce s vodou, vaříme 30 minut a necháme vychladnout (necedíme).…

Makový koláč s citronovou polevou

Dezerty: Makový koláč s citronovou polevou

Příprava těsta: Máslo necháme změknout, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo, a smícháme ho rukama…

Pečený candát se zeleninou

Hlavní jídla: Pečený candát se zeleninou

Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže,…

Pórkový salát s jablky a mrkví

Saláty: Pórkový salát s jablky a mrkví

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a rozdělíme na jednotlivé kroužky. Jablko zbavíme jádřince, nastrouháme…