

























Studený fazolový salát
Ingredience
- bílé fazole: 250 g
- cibule: 1 ks
- česnek
- mletý pepř
- olej
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu vyměníme a dáme fazole vařit. Mezitím si připravíme zálivku. Cibuli nadrobno nakrájíme, utřeme česnek, tyto ingredience smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Jakmile jsou fazole hotové, vmícháme je do připravené zálivky a dáme bokem odležet. Nesmíme však zapomenout často je promíchávat, aby se zálivka do fazolí vsákla a ty dostaly chuť.
Do salátu pak můžeme dle chuti přidat jakoukoliv zeleninu. Rajčata, papriky, okurku nebo sterilovaný či vařený celer. Studený fazolový salát je výborný i s uvařeným vejcem natvrdo či s nastrouhaným sýrem. Pokud má každý rád jinou variaci, můžeme nechat na stole základní verzi a v miskách přidat další ingredience, ať si každý namíchá salát podle své chuti. Studený fazolový salát se dá podávat samotný s pečivem nebo také jako příloha.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli nakrájíme nadrobno a červenou papriku na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli a papriku. Trvá to asi 5 minut. Posypeme mletou paprikou a kajenským pepřem…
Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, restujeme asi 5 minut. Osolíme a opepříme. Přihodíme na tenko nakrájenou červenou…
Bílé fazole uvaříme doměkka. Do mísy vložíme okapané fazole, které smícháme se sýrem, nasekaným česnekem a čerstvým rozmarýnem (podle chuti). Přilejeme olivový olej a zakápneme citronovou šťávou. Osolíme,…
Sušená rajčata pokrájíme a česnek prolisujeme. Do mixéru vložíme bílé fazole, sušená rajčata, česnek a olivový olej. Mixujeme a postupně přidáváme vodu, aby vznikla hladká kaše. Na závěr dochutíme solí a…
Cibuli nakrájíme na proužky a na sádle nebo na oleji orestujeme. Játra očistíme, odblaníme, pokrájíme, přidáme k cibulce a společně osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a lehce zaprášíme moukou.…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
mimo téma avšak důležité –'dejte vědět svým známým,....<br> Pomozte Šarlotě v boji s nádorem mozku<br> https://donio...
Skvělý impuls, právě se chystám na peelingové mýdlo s mletou kávou. Domácí výroba mýdel (ale od základu, žádná...
Je třeba rozlišovat druh ředkve. Ta na obrázku je chutná, ale na kašel a rozpouštění hlenů (též na žlučníkové ...
Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Mouku smícháme se solí, přidáme změklé máslo a žloutek, rukama propracujeme. Po lžících do těsta vpracujeme teplou…
V jedné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem a skořicí. V druhé míse smícháme nastrouhaná…
Droždí necháme rozpustit v teplém (nikoli horkém) mléce a necháme ho 10 minut přikryté čistou utěrkou. Máslo…
Datle nakrájíme na kostičky. Na pánvi je smícháme se lžící medu a zalejeme trochou vody (asi půl hrnku). Vaříme…
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.