

























Studený fazolový salát
Ingredience
- bílé fazole: 250 g
- cibule: 1 ks
- česnek
- mletý pepř
- olej
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu vyměníme a dáme fazole vařit. Mezitím si připravíme zálivku. Cibuli nadrobno nakrájíme, utřeme česnek, tyto ingredience smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Jakmile jsou fazole hotové, vmícháme je do připravené zálivky a dáme bokem odležet. Nesmíme však zapomenout často je promíchávat, aby se zálivka do fazolí vsákla a ty dostaly chuť.
Do salátu pak můžeme dle chuti přidat jakoukoliv zeleninu. Rajčata, papriky, okurku nebo sterilovaný či vařený celer. Studený fazolový salát je výborný i s uvařeným vejcem natvrdo či s nastrouhaným sýrem. Pokud má každý rád jinou variaci, můžeme nechat na stole základní verzi a v miskách přidat další ingredience, ať si každý namíchá salát podle své chuti. Studený fazolový salát se dá podávat samotný s pečivem nebo také jako příloha.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli nakrájíme nadrobno a červenou papriku na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli a papriku. Trvá to asi 5 minut. Posypeme mletou paprikou a kajenským pepřem…
Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, restujeme asi 5 minut. Osolíme a opepříme. Přihodíme na tenko nakrájenou červenou…
Bílé fazole uvaříme doměkka. Do mísy vložíme okapané fazole, které smícháme se sýrem, nasekaným česnekem a čerstvým rozmarýnem (podle chuti). Přilejeme olivový olej a zakápneme citronovou šťávou. Osolíme,…
Sušená rajčata pokrájíme a česnek prolisujeme. Do mixéru vložíme bílé fazole, sušená rajčata, česnek a olivový olej. Mixujeme a postupně přidáváme vodu, aby vznikla hladká kaše. Na závěr dochutíme solí a…
Fazole a hrách namočíme den předem do studené vody. Luštěniny můžeme různě obměňovat s ohledem na dobu vaření. Použít se dá čočka, sója, cizrna atd. Další den vodu vylijeme. V hrnci na troše oleje necháme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Rýžové nudle namočíme alespoň 1 hodin předem do studené vody. Mezitím si připravíme všechny suroviny. Kešu oříšky…
Vejce rozklepneme do misky a pomocí metličky spojíme se zakysanou smetanou, špetkou soli a pepře. Pánev…
V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku.…
Den předem uvaříme brambory. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, špetku soli a…
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.