Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Přepuštěné máslo ghí Ostatní
19. 01. 2018 Přečteno: 1182x

Přepuštěné máslo ghí

Ingredience
- +
  • čerstvé máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Přepuštěné máslo ghí - recept

Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně probublávat. Na rozpuštěném másle se začne tvořit pěna, kterou postupně odebíráme. Opakujeme tak dlouho, až máslo zezlátne a přestane dělat bublavé a prskavé zvuky. To bude trvat asi 10 - 15 minut. 

Přepuštěné máslo ghí necháme vychladnout a přefiltrujeme přes plátýnko nebo kávový filtr. Ghí skladujeme v čisté, vysušené, nejlépe vyvařené sklenici s uzávěrem. V lednici nám přepuštěné máslo vydrží několik měsíců. 

Přepuštěné máslo ghí je vhodnější na smažení, než obyčejné máslo, protože má vyšší bod přepalování. Ten se pohybuje mezi 200 - 250 °C. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Nika
    19. 1. 2018 | 21:28
    Super! Používám už roky a třeba řízečky si neumím představit na ničem jiném :-) A vydrží i v pokojové teplotě ;-)
Tip na recept

Špaldové palačinky

Špaldové palačinky

V míse prošleháme mléko a vejce. Postupně přidáváme mouku, mícháme metličkou dohladka. Přidáme špetku soli a cukr, ještě jednou promícháme. Necháme asi 15 minut odpočinout. Rozehřátou pánev potřeme lehce…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Lískooříšková zmrzlina

Dezerty: Lískooříšková zmrzlina

Začněte tím, že si v rendlíku zahřejete mléko a rozpustíte v něm cukr. Poté hrnec odstavte a nechte mírně…

Salát z kuskusu

Saláty: Salát z kuskusu

Aby měl salát z kuskusu lahodnější chuť, připravíme si kuskus ve vývaru místo v obyčejné vodě. Kuskus připravíme…

Salát s grilovanými kalamáry

Saláty: Salát s kalamáry na grilu

Očištěné kalamáry vložíme do osolené vařící vody. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Poté vodu slejeme a…

Mléčná rýže s jablky

Dezerty: Mléčná rýže s jablky

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Do nepřilnavého hrnce dáme propláchlou rýži,…