Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z červené čočky Pomazánky
29. 08. 2017 Přečteno: 5196x

Pomazánka z červené čočky

Ingredience
- +
  • červená čočka: 150 g
  • jarní cibulka: {1,5}
  • mrkev: {2}
  • žlutá paprika: {0,5}
  • stroužky česneku: {2}
  • olivový olej
  • kari koření: 1 KL
  • čerstvá petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pomazánka z červené čočky - recept

Ve středním hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme k němu najemno nakrájené jarní cibulky a papriku. Necháme chvíli orestovat, a potom přidáme nahrubo nastrouhané mrkve. Opět chvíli opékáme a přidáme červenou čočku. Osolíme, opepříme a po chvíli restování přidáme horkou vodu. Směs promícháme a prolisujeme do ní dva stroužky česneku. Vaříme asi 20 minut, dokud nebude čočka měkká. Potom k čočce přidáme kari koření a čerstvou petrželku. Pomazánka z červené čočky se před podáváním ještě musí rozmixovat, nejlepší je použít tyčový mixér. Pokud máme rádi pikantnější pomazánky, přidáme ještě šťávu z citrónu.

Pomazánka z červené čočky je nejlepší s opečeným toastem, rozpečenou bagetou nebo celozrnnými krekry a čerstvou zeleninou. V lednici nám vydrží až týden.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

cervena-cocka_2.jpg Pomazánky

Červená čočka v hlavní roli: Nejlepší letní recepty

Jak již bylo výše uvedeno, červená čočka obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Konkrétně tedy nejvíce vitamínu B6. Z minerálních látek je v červené…

polévka z květáku a červené čočky.jpg Pomazánky

Květáková polévka s červenou čočkou

Cibuli, česnek a malý kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme pokrájíme na drobné kousky. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě. V hrnci rozehřejme olivový olej, na kterém…

červená čočka s uzeným tofu.jpg Pomazánky

Červená čočka s uzeným tofu

Čočku zalejeme studenou vodou a dáme vařit. Když voda dosáhne varu, ztlumíme plamen, vodu osolíme a přidáme lžičku kari koření. Čočku poté pozvolna vaříme asi 10 minut. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a…

cervena-cocka_2.jpg Pomazánky

Červená čočka v hlavní roli: Nejlepší letní recepty

Jak již bylo výše uvedeno, červená čočka obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Konkrétně tedy nejvíce vitamínu B6. Z minerálních látek je v červené…

cizrnova-polevka-s-rajcaty-a-cervenou-cockou.jpg Pomazánky

Cizrnová polévka s rajčaty a červenou čočkou

Cibuli a česnek nasekáme najemno, v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, kurkumu, pepř a promícháme. Rajčata nakrájíme (můžeme i spařit a oloupat), přidáme do…

Tip na recept

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, mrkev na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme máslo, opečeme nasekanou cibuli a mrkev. Přidáme houby a podusíme asi 15 minut. Až se z hub odpaří přebytečná voda a houby…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Pohankové karbanátky

Hlavní jídla: Pohankové karbanátky

Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a…

Rybí karbanátky

Hlavní jídla: Rybí karbanátky

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory rozmačkáme s máslem a necháme vychladnout.…

Dietní vajíčková pomazánka

Pomazánky: Dietní vajíčková pomazánka

Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na nudličky nebo kostičky, ředkvičky nakrájíme na nudličky, jarní cibulku…

Domácí jitrnice

Hlavní jídla: Domácí jitrnice

Vepřové maso povaříme do poloměkka a plíce povaříme do měkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Syrová játra pomeleme…