Aktuálně pro vás máme 1711 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Mexická tortilla s kuřecím masem

Ingredience
- +
  • pšeničné nebo kukuřičné tortilly: 4 ks
  • kuřecí prsa: 200 g
  • plechovka fazolí v tomatové omáčce: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks
  • paprika: 1 ks
  • rajče: 2 ks
  • cheddar: 80 g
  • avokádo: 1 ks
  • limetka: 1 ks
  • chilli paprička: 1 ks
  • zakysaná smetana: 100 g
  • koriandr
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Mexická tortilla s kuřecím masem - recept

Mexická tortilla s kuřecím masem - recept

Na pánvi rozpálíme olej, vložíme na kousky nakrájenou červenou a zelenou papriku, kterou dusíme do změknutí. Mezitím si nakrájíme rajčata, červenou cibuli a chilli papričku. Ingredience přidáme do pánve a asi 3 minuty orestujeme spolu s paprikou. Zeleninu vysypeme do misky a dáme stranou. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudce osmažíme na pánvi. K masu přidáme fazole v tomatové omáčce. Do omáčky zamícháme připravenou zeleninu a směs dochutíme dle chuti šťávou z limetky a solí. Zhruba 5 minut necháme omáčku probublávat, aby se spojily chutě. 

Mezitím si nastrouháme sýr cheddar, nakrájíme na kousky avokádo a v misce smícháme zakysanou smetanu se špetkou soli. Tortilly z obou stran lehce opečeme na pánvi nebo v kontaktním grilu. Na teplé tortilly naneseme připravenou směs, zasypeme kousky avokáda, cheddarem, přidáme koriandr dle chuti. Tortilly přeložíme napůl nebo je zabalíme. 

Mexické tortilly s kuřecím masem ozdobíme limetkou, koriandrem. Mexické jídlo podáváme se zakysanou smetanou a případně některou z palivých mexických sals. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mexican-nachos-tortilla-chips-with-guacamole-salsa-cheese-dip_214995-2749.jpg Hlavní jídla

Fusion kuchyně vám otevře nové obzory. V čem spočívá tajemství této netypické gastronomie?

Průkopníkem fusion kuchyně je podle všeho Rakušan Wolfgang Puck, který je povoláním šéfkuchař. Ten spojil ve svých pokrmech suroviny typické pro…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Doporučené recepty

Česneková polévka se sýrem a bramborami

Polévky: Česneková polévka se sýrem a bramborami

Česnek nakrájíme na plátky, cibuli a petrželku nadrobno, brambory na menší kostičky, sýr nastrouháme, vývar…

Jednohubky s pečenou dýní

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky s pečenou dýní

Dýni nakrájíme na malé kostičky, smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájeným rozmarýnem a trochou šalvěje.…

Perník z cukety

Dezerty: Perník z cukety

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme.…

Švestkový koláč s drobenkou

Dezerty: Švestkový koláč s drobenkou

Rozšleháme jogurt s cukrem, olejem a vejci. Až je směs důkladně promíchaná, začneme postupně přidávat prosátou…