Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Dezerty

Kefírová buchta

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 250 g
  • moučkový cukr: 120
  • mleté ořechy: 150 g
  • kefír: 500 ml
  • olej: 100 ml
  • vejce: 1 ks
  • kakao: 3 PL
  • med: 4 PL
  • jedlá soda: 2 KL
  • Poleva:
  • čokoláda na vaření: 1 ks
  • zakysaná smetana: 150 ml
  • máslo: 50 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Kefírová buchta - recept

align="justify">Kefírová buchta – recept

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. V druhé míse promícháme všechny tekuté ingredience, tedy kefír, olej, vejce a med. Tekutou směs postupně přidáváme do té suché a průběžně šleháme tak, aby nám vzniklo hladké těsto bez hrudek. Podle chuti přidáme nasekané oříšky. Vhodné jsou například vlašské nebo lískové ořechy, přidat můžeme i hrst rozinek. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě na 160 °C asi 30 minut. V okamžiku, kdy se nám na špejli těsto nebude lepit je kefírová buchta hotová. Po upečení necháme buchtu vychladnout a připravíme si polevu. Čokoládu rozlámeme na menší kousky a spolu s máslem rozehřejeme ve vodní lázni. Když je směs hladká, vmícháme do ní zakysanou smetanu. Čokoládovou polevu můžeme nalít na buchtu samotnou. Kefírová buchta bude ale ještě lepší, pokud ji nejprve potřeme ovocnou marmeládou. Ideální jsou kyselejší příchutě, například višňová nebo rybízová. Na tenkou vrstvu marmelády pak rozetřeme čokoládovou polevu, posypeme zbytkem nasekaných ořechů, necháme ztuhnout a podáváme.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Doporučené recepty

Pekingská polévka

Polévky: Pekingská polévka

Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i…

Jelení steak

Hlavní jídla: Jelení steak

Olivový olej smícháme s nadrobno nakrájeným rozmarýnem. Jelení maso rozdělíme na steaky a potřeme olejem s…

Krémová květáková polévka

Polévky: Krémová květáková polévka

Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ve větším hrnci rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm najemno…

Pomalu pečený bůček

Hlavní jídla: Pomalu pečený bůček

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší…