Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní prsa na medu Kachní prsa na medu Hlavní jídla
06. 03. 2018 Přečteno: 29794x

Kachní prsa na medu

Ingredience
- +
  • kachní prsa s kůží: 400 g
  • tekutý med: 2 KL
  • citrónová šťáva: 2 KL
  • čerstvý tymián: 2 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kachní prsa na medu - recept

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso. Smícháme med, citrónovou šťávu a tymián. Touto směsí potřeme osolená a opepřená kachní prsa tak, aby se dostala i do zářezů na kůži. Necháme asi 3 hodiny v lednici odležet. Před samotnou přípravou necháme maso ještě asi 20 minut v pokojové teplotě. 

Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev bez oleje a zahříváme. Kůže začne pouštět hodně tuku, který postupně odebíráme, aby se kachní prsa v tuku nezačala dusit, ale krásně se opekla. Jakmile přestane odtékat tuk, zvýšíme teplotu a kůži opečeme dozlatova. Kachní prsa obrátíme a opečeme asi 4 minuty. Maso přesuneme do pekáčku a v troubě ho ještě dopečeme asi 5 - 10 minut podle požadovaného propečení. 

Kachní prsa na medu zabalíme do alobalu a necháme dojít ještě stejnou dobu, po kterou jsme kachnu pekli v troubě. Tím zajistíme, že se šťáva v mase rovnoměrně rozloží a to nebude po rozkrojení suché

Kachní prsa na medu se podávají nakrájená na plátky. Jako příloha se hodí červené zelí a bramborový knedlík.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 421 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Quinoa se zeleninou a fetou

Quinoa se zeleninou a fetou

Quinou uvaříme podle návodu. Důkladně ji propláchneme v horké vodě a uvaříme v osolené vodě. Trvá to zhruba 15 minut. Mezitím si nakrájíme na malé kousky všechnu zeleninu a sýr feta. Všechny ingredience…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Cviky, které byste měli…

    Nabízíme flexibilní úvěry a financování pro různé projekty.<br> <br> Tento úvěr umožňuje klientovi využít úrokovou s...

  • Dětská oslava narozenin bez…

    Další módní nesmysl, který zatěžuje rodiče (nejen finančně), a frustruje děti, když nemají "lepší" a nákladněj...

  • Závislost na cukru: Sladké…

    Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

lilek

Předkrmy a chuťovky: Smažený lilek

Nejprve si očistěte a oloupejte lilek. Poté jej naplátkujte podélně a posolte po celé délce. Na talíři nebo tácu…

Ořechový likér

Nápoje: Ořechový likér

Vlašské ořechy na ořechový likér musí být zelené a měkké. Důkladně je omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, které…

Skotské vejce

Hlavní jídla: Skotské vejce

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, najemno nakrájenou petrželkou a jedním vejcem. Zbylá vajíčka uvaříme ve vodě…

Vepřové koleno na černém pivě

Hlavní jídla: Vepřové koleno na černém pivě

Kůži kolena nakrojíme do mřížky. Do masa vetřeme hořčici, sůl, pepř, kním, papriku a na plátky nakrájený česnek.…