Aktuálně pro vás máme 1852 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Indická pakora Předkrmy a chuťovky
05. 06. 2019 Přečteno: 3229x

Indická pakora

Ingredience
- +
  • cibule: 1 ks
  • střední brambory: 3 ks
  • hladká mouka: 100 g
  • čerstvý koriandr: 1 PL
  • sůl: 1 KL
  • sušený zázvor: 1 KL
  • římský kmín: 1 KL
  • kurkuma: 1 KL
  • garam masala: 1 KL
  • špetka mletého chilli
  • olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Indická pakora - recept

Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy) a důkladně promícháme. V hrnci nebo woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do směsi přidáme asi 2 lžíce studené vody a opět promícháme, až se vytvoří husté těsto, které obalí zeleninu. Poté ihned smažíme.

Správnou teplotu oleje otestujeme tak, že do něj vhodíme kousek směsi. Pokud rychle zhnědne a ihned stoupá na hladinu, je olej připravený. Lžící vkládáme do oleje kousky směsi a pomocí děrované lžíce hotové vytahujeme. Pakoru odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk

Indická pakora se podává s oblíbeným dipem, například s domácí chilli omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Předkrmy a chuťovky

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

bylinkove-brambory.jpg Předkrmy a chuťovky

Bylinkové brambory

Brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Bylinky a česnek nasekáme. Brambory vyskládáme do pekáče vymazaného sádlem, řádně osolíme, opepříme, posypeme česnekem a bylinkami. Lehce brambory sádlem také polejeme a…

kure-pecene-s-bramborami.jpg Předkrmy a chuťovky

Kuře pečené s bramborami

Brambory ve slupce asi 15 minut povaříme. Poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuře osolíme, opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a drceným kmínem. Nakrájené brambory naskládáme na dno pekáče vymazaného…

Tip na recept

Kokosová bábovka

Kokosová bábovka

Troubu předehřejeme na 180 °C. Oddělíme žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Mléko lehce ohřejeme, ale nevaříme. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Žloutky utřeme s cukrem a tukem, pak…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Drobné úrazy k létu patří. Dva tipy, díky nimž se zahojí rychleji

Shodou okolností jsem použila Bionect (mam neco podobneho na vyletech mimo domov vzdycky) na dovolene v Bulhar...

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

top přípravek na podporu erekce ....

Doporučené recepty

Rychlé boloňské špagety.

Hlavní jídla: Rychlé boloňské špagety

Špagety s mletým hovězím masem a rajčatovou omáčkou Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Cibuli…

Tabouleh

Přílohy: Tabouleh

Rajčata nakrájíme na menší kousky, cibuli a petrželku najemno a vše smícháme dohromady. Do směsi přidáme tepelně…

Houbová omáčka na smetaně

Hlavní jídla: Houbová omáčka na smetaně

Houby namočíme minimálně půl hodiny předem, aby změkly, poté vodu scedíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme…