Aktuálně pro vás máme 1743 receptů
Indická pakora Předkrmy a chuťovky
05. 06. 2019 Přečteno: 1857x

Indická pakora

Ingredience
- +
  • cibule: 1 ks
  • střední brambory: 3 ks
  • hladká mouka: 100 g
  • čerstvý koriandr: 1 PL
  • sůl: 1 KL
  • sušený zázvor: 1 KL
  • římský kmín: 1 KL
  • kurkuma: 1 KL
  • garam masala: 1 KL
  • špetka mletého chilli
  • olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Indická pakora - recept

Indická pakora - recept

Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy) a důkladně promícháme. V hrnci nebo woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do směsi přidáme asi 2 lžíce studené vody a opět promícháme, až se vytvoří husté těsto, které obalí zeleninu. Poté ihned smažíme.

Správnou teplotu oleje otestujeme tak, že do něj vhodíme kousek směsi. Pokud rychle zhnědne a ihned stoupá na hladinu, je olej připravený. Lžící vkládáme do oleje kousky směsi a pomocí děrované lžíce hotové vytahujeme. Pakoru odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk

Indická pakora se podává s oblíbeným dipem, například s domácí chilli omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Podobné recepty

paleni-zahy-pyroza.jpg Předkrmy a chuťovky

5x nejlepší přírodní prostředky proti pálení žáhy

Ve chvíli, kdy nás začne trápit pálení žáhy, je nutné zamyslet se nad tím, co vkládáme do úst. Rozhodně je nutné vyhýbat se příliš kořeněným a slaným…

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Předkrmy a chuťovky

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

bylinkove-brambory.jpg Předkrmy a chuťovky

Bylinkové brambory

Brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Bylinky a česnek nasekáme. Brambory vyskládáme do pekáče vymazaného sádlem, řádně osolíme, opepříme, posypeme česnekem a bylinkami. Lehce brambory sádlem také polejeme a…

kure-pecene-s-bramborami.jpg Předkrmy a chuťovky

Kuře pečené s bramborami

Brambory ve slupce asi 15 minut povaříme. Poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuře osolíme, opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a drceným kmínem. Nakrájené brambory naskládáme na dno pekáče vymazaného…

porkova-polevka-s-bramborem.jpg Předkrmy a chuťovky

Pórková polévka s bramborem

Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo, na které podusíme nakrájenou cibuli do změknutí. Přidáme nasekaný česnek a pokrájený pórek. Dusíme asi 10 minut, podlejeme trochou vývaru. Přidáme na kostky nakrájené a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Opice kapucín (Malpa…

    Dobrý den rád bych věděl kde a za jakou cenu se dá pořídit opička kapucín.mockrát děkuji za informaci Volák.

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Dobrý den, u vyskakovaci reklamy, která překrývá stránku je vždy buď křížek na vypnutí reklamy nebo tlačítko "...

  • Kdy se z kotěte stává kočka?…

    Vaše reklamy překrývají text, ani kliknutím a vrácením zpět s tím nejde nic udělat. Nemůžu si článek pořádně p...

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Dýňový koláč

Dezerty: Dýňový koláč

Dýni omyjeme a zbavíme jader, to samé provedeme i s jablky. Obě dvě suroviny nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce…

Zelený chřest ve slanině

Přílohy: Zelený chřest ve slanině

Chřest očistíme, odřízneme dřevnaté konce a opepříme. Každý stonek obalíme ve slanině a klademe na rozehřátou…

Špenátová omeleta

Předkrmy a chuťovky: Špenátová omeleta

Špenát spaříme horkou vodou a vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli nakrájíme nadrobno a zlehka opečeme na másle,…

Šašlik

Hlavní jídla: Šašlik

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citrónu a smícháme s prolisovaným česnekem,…