Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Indická pakora Předkrmy a chuťovky
05. 06. 2019 Přečteno: 7272x

Indická pakora

Ingredience
- +
  • cibule: 1 ks
  • střední brambory: 3 ks
  • hladká mouka: 100 g
  • čerstvý koriandr: 1 PL
  • sůl: 1 KL
  • sušený zázvor: 1 KL
  • římský kmín: 1 KL
  • kurkuma: 1 KL
  • garam masala: 1 KL
  • špetka mletého chilli
  • olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Indická pakora - recept

Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy) a důkladně promícháme. V hrnci nebo woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do směsi přidáme asi 2 lžíce studené vody a opět promícháme, až se vytvoří husté těsto, které obalí zeleninu. Poté ihned smažíme.

Správnou teplotu oleje otestujeme tak, že do něj vhodíme kousek směsi. Pokud rychle zhnědne a ihned stoupá na hladinu, je olej připravený. Lžící vkládáme do oleje kousky směsi a pomocí děrované lžíce hotové vytahujeme. Pakoru odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk

Indická pakora se podává s oblíbeným dipem, například s domácí chilli omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 7 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Předkrmy a chuťovky

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

Tip na recept

Chobotnicový salát

Chobotnicový salát

Očištěnou chobotnici nakrájíme na menší kousky a uvaříme asi v 500 ml osolené vody smíchané s vinným octem. Uvaříme doměkka asi 40 minut a necháme vychladnout.  Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, řapíkatý celer a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak zhubnout? Vsaďte na…

    Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...

  • Tělové máslo pro krásu i…

    Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...

  • Tipy na zavařování hotových…

    Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Dýňová polévka s mrkví

Polévky: Dýňová polévka s mrkví

Použijeme-li dýni Hokkaidó, pouze ji zbavíme semínek, u ostatních druhů dýní musíme i oloupat slupku. Dýni a mrkev…

Plněná sekaná s vejcem

Hlavní jídla: Plněná sekaná s vejcem

Polovinu vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme asi 15 minut…

Domácí máslo

Ostatní: Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho,…