

























Bylinkové pesto
Ingredience
- velký svazek medvědího česneku:
- bazalka - hrst: 2 ks
- tymián - hrst: 1 ks
- rozmarýn - hrst: 1 ks
- česnek: 4 stroužky
- olivový olej
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Všechny bylinky umyjeme a zbavíme stonků. Bylinky nahrubo nasekáme. Poté je rozdrtíme nebo rozmixujeme. Podle potřeby zalejeme olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek a řádně pesto osolíme.
Bylinkové pesto naplníme do sklenic a uchováváme v lednici. Skvěle se hodí například při přípravě ryb.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Necháme změknout máslo a smícháme s trochou soli a prolisovaným česnekem. Nasekáme najemno bylinky, přimícháme do másla a necháme v ledničce vychladit v požadovaném tvaru (nejlépe váleček, aby se máslo lépe…
Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém pečicím papírem ho upečeme v troubě na 190 °C asi 30 minut. Na troše oleje necháme zpěnit…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Každý autor nebo astrální cestovatel je jiný, věří něčemu jinému a má jiný přístup (i podle SVÝCH zkušeností -...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Příprava těsta: Máslo necháme změknout, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo, a smícháme ho rukama…
Broskve spaříme v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno,…
Vločky namočíme přes noc do hovězího vývaru. Druhý den vločky scedíme, vymačkáme a vmícháme do nich vejce, hořčici…
Na zavařování použijeme spíše tvrdší švestky, aby udržely tvar a švestkový kompot nebyl po otevření příliš…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.