spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Přílohy

recept

Pečená dýně Hokkaido

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

menší dýně Hokkaido: {0.5} ks

česnek - stroužky: {2} ks

polotučný tvaroh: {100} g

hrubozrnná sůl

tymián

pažitka

olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Pečená dýně hokaido - recept

Dýni Hokkaido zbavenou semínek nakrájíme na stejné kousky a ty vyskládáme na pečicí papír. Posolíme hrubozrnnou solí, přidáme česnek pokrájený na plátky a čerstvé bylinky. Nakonec dýni Hokkaido pokapeme olivovým olejem a pečeme na 190 °C v předehřáté troubě asi 30 minut.

V míse rozmícháme polotučný tvaroh, který ochutíme solí, pepřem a přidáme čerstvou pažitku nakrájenou nadrobno. Ještě teplá pečená dýně Hokkaido spolu se studeným tvarohovým dipem je skvělá kombinace.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 3 lidí

Přečteno: 1347x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Dýňové zelí

Očištěnou a semínek zbavenou dýni nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme dýni a společně orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a ocet. Pod pokličkou...

Tip na recept

všechny recepty >

Kuřecí stehenní řízky

Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, naklepeme přes potravinovou folii tak, aby byly všude stejně vysoké, osolíme a opepříme z obou stran.  Nejprve maso obalíme v hladké mouce, poté v mírně...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Kachní stehna pečená

Omytá a očištěná kachní stehna osolíme, okmínujeme a necháme asi půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče a položíme kachní stehna, podlijeme vodou, přiklopíme víkem a předem předehřáté troubě...

Polévky:

Polévka z pečené mrkve

Mrkve dobře očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka a s nakrájeným česnekem vyskládáme na plech s pečícím papírem. Vyskládanou zeleninu posypeme cukrem a dáme do předehřáté trouby na 20 minut péct při 200...

Polévky:

Polévka z pečené dýně

Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přikryté pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut doměkka. Na oleji zpěníme cibuli,...

Předkrmy a chuťovky:

Pečená makrela

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran důkladně osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Koření roztíráme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte