spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Hlavní jídla

recept

Lotrinský koláč

Ingredience

250 g hladké mouky

80 g másla

1 vejce

150 ml mléka

špetka soli

fazole

Náplň:

200 g anglické slaniny

2 cibulí

2 pórky

200 g sýru Gruyére

300 ml smetany ke šlehání

sůl

pepř

muškátový oříšek

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Lotrinský koláč – recept

Vypracujeme těsto z hladké mouky, vejce, mléka a soli. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do ledničky. Připravíme si koláčovou formu o průměru 24 cm. Těsto rozválíme a dáme do formy, zakryjeme pečícím papírem a posypeme fazolemi. Pečeme 15 minut v troubě na 160 °C. Mezitím orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a pórek. Přesuneme na koláč, zasypeme sýrem a zalijeme smetanou smíchanou s vajíčkem, muškátovým oříškem, solí, pepřem a pečeme při 200 °C dozlatova.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Pórkový koláč

Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu odpočívat do lednice. Mezitím si připravíme...

Tip na recept

všechny recepty >

Celerové hranolky

Celer nakrájíme na hranolky a promícháme s olivovým olejem. Celerové hranolky rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 180 °C asi 30 minut. Během pečení 3x promícháme a asi ve 3/4 pečení hranolky...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Dezerty:

Obrácený jablečný koláč

Kulatou formu vymažeme tukem. Na dno formy naskládáme plátky jablek, které posypeme ½ hrnku cukru, citronovou kůrou, muškátovým oříškem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Poprášíme jablka lehce moukou a přelijeme...

Hlavní jídla:

Pastýřský koláč (Shepherd´s Pie)

Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme vodu, přidáme máslo, rozšťoucháme, přilijeme ohřáté mléko a smetanu a vymícháme dohladka. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme vaječný žloutek. Směs důkladně...

Předkrmy a chuťovky:

Špenátový quiche

Nejprve si připravíme křehké těsto. Důležité je, aby všechny použité ingredience byly studené. Pomoučíme vál, přidáme studené máslo a vejce. Tyto suroviny si nasekáme nožem, pracujeme s ním studenýma rukama, postupně...

Předkrmy a chuťovky:

Pórkový koláč

Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu odpočívat do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Pórek očistíme a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte