spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Lilkové jednohubky s nakládanými rajčaty

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

Na 20 jednohubek

menší lilky: {3} ks

Lučina: {150} g

rajčata nakládaná v oleji: {3} ks

pažitka: {2} PL

olivový olej

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Lilkové jednohubky s nakládanými rajčaty - recept

Lilky nakrájíme na asi centimetrové plátky, z obou stran osolíme a necháme 20 minut "vypotit". Omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a z obou stran ugrilujeme dozlatova. Necháme vychladnout.

Smícháme Lučinu, nadrobno nakrájená rajčata, pažitku, trochu soli a pepře. Na kraj plátku dáme lžičku náplně a lilek zarolujeme.

Lilkové jednohubky s nakládanými rajčaty vychladíme a podáváme s pečivem. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Okurkové jednohubky s uzeným lososem

Smícháme sýr s koprem, pár kapkami citrónové šťávy, trochou soli a pepře. Okurku nakrájíme na kolečka, každé kolečko potřeme pomazánkou a poklademe kouskem uzeného lososa. Okurkové jednohubky s...

Předkrmy a chuťovky

Jednohubky z listového těsta

Z vyváleného těsta vykrájíme menší  kolečka, můžeme použít vykrajovátka na linecké cukroví. Polovinu koleček rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Do...

Tip na recept

všechny recepty >

Moros y cristianos (rýže s tmavými fazolemi)

Česnek utřeme s polovinou soli, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme slaninu, aby pustila tuk, orestujeme cibuli, přidáme česnek se solí, bobkový list, kmín a oregano. Přisypeme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Plněný lilek

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme. Vmícháme vejce, po sražení vajíček necháme vychladnout. Lilek rozpůlíme podélně a vydlabeme tak, aby zbyla stěna asi 0,5 cm silná. Nasekaný vydlabaný lilek...

Hlavní jídla:

Baba Ganoush

Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50 minut. Během pečení každých 10 minut lilky otáčíme. Po upečení lilky rozpůlíme. Když lilky vychladnou,...

Hlavní jídla:

Zapečený lilek s mletým masem

Lilek rozpůlíme a vydlabeme z něj dužinu. Na drobno pokrájenou cibulku osmahneme na pánvi do zlatova, přidáme mleté maso a koření dle chuti. Smažíme, dokud se maso nezatáhne. Pokud chceme, můžeme do směsi přidat i...

Pomazánky:

Lilková pomazánka

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 20 minut odležet, aby pustil vodu. Poté propláchneme a osušíme papírovou utěrkou. na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme lilek a chilli a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte