spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Kuřecí paštika s brusinkami

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

kuřecí játra: {300} g

stroužek česneku: {2} ks

cibule: {1} ks

brandy: {50} ml

máslo: {125} g

snítka tymiánu: {1} ks

smetana na šlehání: {70} ml

brusinky

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Kuřecí paštika s brusinkama - recept

Kuřecí játra pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku. Poté přidáme játra, nasekaný česnek a tymián. Osolíme a opepříme. Játra orestujeme a zalejeme brandy. Připravenou směs rozmixujeme do hladka. Přidáme máslo a smetanu. Dosolíme dle chuti. Paštika rozdělíme do skleniček. Nahoru naneseme brusinky.

Kuřecí paštiku s brusinkami podáváme s opečenou bagetkou. Pokud chceme, aby paštika déle vydržela, polejeme ji přepuštěným máslem nebo zavaříme. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Pomazánky

Francouzská paštika

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na menším množství rozpuštěného sádla. Maso a játra očistíme, nakrájíme také na menší na kostičky a přidáme k cibuli a slanině. Vše...

Předkrmy a chuťovky

Domácí paštika z kachních jater

Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle. Přidáváme postupně prolisovaný česnek, tymián, portské víno a pod pokličkou za...

Předkrmy a chuťovky

Domácí paštika z kuřecích jater

Kuřecí játra pečlivě očistíme. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Poté přimícháme tymián a necháme rozvonět. Přidáme játra a opečeme...

Tip na recept

všechny recepty >

Salát Coleslaw bez majonézy

Zelí nastrouháme najemno, osolíme a necháme odstát. Očištěnou mrkev nastrouháme a cibuli nakrájíme na menší kousky. Přidáme k zelí a důkladně promícháme. Jogurt smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Domácí paštika z kachních jater

Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle. Přidáváme postupně prolisovaný česnek, tymián, portské víno a pod pokličkou za občasného míchání dusíme...

Hlavní jídla:

Kuřecí játra na majoránce

Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a na pánvi s trochou oleje opečeme asi 3 minuty z každé strany. Poté játra osolíme a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, přidáme na pánev, zasypeme majoránkou a...

Předkrmy a chuťovky:

Domácí paštika z kuřecích jater

Kuřecí játra pečlivě očistíme. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Poté přimícháme tymián a necháme rozvonět. Přidáme játra a opečeme je dohněda tak, aby...

Hlavní jídla:

Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, až se začne mírně škvařit přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte