spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Dezerty

recept

Jablečný štrúdl z listového těsta

Ingredience

listové těsto: 1 ks

jablka: 5 - 6 ks

tatranka

cukr krystal

skořice

podle chuti rozinky nebo ořechy

mouka na podsypání

vajíčko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Jablečný štrúdl z listového těsta – recept

Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je poklademe na těsto, od vzdálenějšího kraje si necháme pár cm mezeru, ať se dá štrůdl dobře zamotat. Jablka zasypeme cukrem, skořicí, přidáme podle chuti ořechy a rozinky a můžeme znovu zasypat tatrankou. Štrúdl zabalíme a pořádně přitiskneme kraje, aby se nerozpadly a nevytekla jablka. Štrúdl nakonec na pár místech propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkema pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova. 

Jablečný štrúdl z listového těsta po vychladnutí na talíři zasypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Makový závin

Aby byl makový závin pěkně vláčný a chutný, je dobré si náplň přichystat už den předem, aby se hezky uležela. Nejdříve umeleme mák, poté jej svaříme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto směs...

Tip na recept

všechny recepty >

Špagety s mořskými plody

Na pánvi zpěníme najemno nasekaný česnek, přidáme chobotničky a omyté krevety. Vše restujeme zhruba 5 minut. Poté směs zakápneme šťávou z čerstvého citronu a posypeme najemno nasekanou petrželkou.  Špagety připravíme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky,...

Dezerty:

Obrácený jablečný koláč

Kulatou formu vymažeme tukem. Na dno formy naskládáme plátky jablek, které posypeme ½ hrnku cukru, citronovou kůrou, muškátovým oříškem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Poprášíme jablka lehce moukou a přelijeme...

Ostatní:

Jablečné pyré

Jablka zbavíme slupky, jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. K jablkům přidáme skořici, badyán, hřebíček, citronovou kůru a přisypeme cukr. Množství v návodu je pouze orientační, záleží...

Předkrmy a chuťovky:

Špenátový závin z listového těsta

Špenát spaříme vroucí vodou a vymačkáme z něj co nejvíce vody. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na plátky, čím tenčí, tím lepší.  Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli, přidáme česnek, po minutě...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte