spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Přílohy

recept

Dýňové zelí

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

malá dýně hokkaido: {0.5} ks 

cibule: {1} ks

ocet: {1} PL

zakysaná smetana: {1} PL

olej: {1} PL

podle chuti kmín, cukr, sůl, pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Dýňové zelí – recept

Očištěnou a semínek zbavenou dýni nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme dýni a společně orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a ocet. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Přidáme smetanu a ještě společně provaříme, až je dýně měkká. 

Dýňové zelí je skvělá příloha k jakémukoli masu.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Salát s mozzarellou

Vejce si uvaříme natvrdo. Rajčata s mozzarellou zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dáme je na pár minut do trouby. Salát umyjeme a natrháme do misky. Červenou cibuli pokrájíme na plátky. Salátové listy...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Polévky:

Valašská kyselica

Kysané zelí i s nálevem vlijeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme až je zelí měkké. Přidáme celý černý pepř, nové koření, majoránku a bobkový list podle chuti. Na kostičky nakrájíme slaninu a opražíme. Zasypeme hladkou...

Polévky:

Polévka z pečené dýně

Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přikryté pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut doměkka. Na oleji zpěníme cibuli,...

Hlavní jídla:

Zelné závitky s mletým masem

Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlou rýži pak smícháme s mletým masem, na jemno nakrájenou cibulí a vejcem. Dochutíme majoránkou, oreganem, solí a...

Ostatní:

Kandovaná dýně hokkaidó

Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme odstranit, kandovaná dýně hokkaidó ale bude skvělá i s ní. Kostičky nasypeme do hrnce a přidáme šťávu z...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte