spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Ostatní

recept

Citronový krém

Ingredience

žloutky: 70 g

máslo: 60 g

třtinový cukr: 90 g

citronová šťáva: 60 ml

citronová kůra: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Citronový krém - recept

Žloutky, citronovou šťávu, kůru a třtinový cukr mícháme ve vodní lázni asi 7 minut do zhousnutí. Poté sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracujeme máslo. 

Citronový krém můžeme smíchat například s mascarpone, skvěle se hodí také k tvarohu. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Žloutkový krém na dort

Polovinu mléka a všechen cukr pozvolna přivedeme k varu. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a metličkou důkladně rozmícháme. Tuto směs přilijeme k oslazenému mléku a pozvolna...

Dezerty

Citrónový sorbet

Citrony (ideálně v bio kvalitě) důkladně umyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Na mírném ohni rozpustíme cukr ve vodě. Vodu odstavíme a přimícháme do ní šťávu a kůru. Směs necháme půl...

Dezerty

Citronový koláč

Mouku prosejeme, smícháme s cukrem a změklým máslem. Přidáme žloutek a na válu vypracujeme hladké těsto. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto vyválíme a přendáme do...

Tip na recept

všechny recepty >

Květákové krokety

Uvařené a vychladlé brambory i syrový květák nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto na květákové krokety. Podle konzistence můžeme přisypávat mouku. Hmota by měla...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Pomazánky:

Jednoduchá kaviárová pomazánka

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme červený kaviár. Dle potřeby osolíme a opepříme, můžeme přidat i oblíbené bylinky. Kaviárová pomazánka je výborná s pečivem, které potřeme trochou olivového oleje a opečeme na pánvi dokřupava. 

Polévky:

Řeřichový krém s hráškem

Doměkka uvařený a vychladlý hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme řeřichu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Řeřichový krém můžeme nechat vychladit v lednici. 

Dezerty:

Créme brulée

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vytáhneme vanilkový lusk a vmícháme smetanu do utřených žloutků. Musíme dbát na to, aby se při...

Dezerty:

Jednoduchý máslový krém s pudinkem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr, zbytek mléka přivedeme k varu. Mléko odstavíme z tepla, zamícháme do něj rozpuštěný pudink, vrátíme na sporák a při mírné...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte