spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Chřest s holandskou omáčkou

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

bílý chřest - svazek: {1} ks 

žloutky: {3} ks 

bílé víno: {30} ml 

másla: {100} g 

citron: {0.5} ks 

sůl 

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Chřest s holandskou omáčkou – recept

Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k varu a chřest povaříme asi 5 minut.

Na sporák si dáme dva hrnce, z jednoho vytvoříme vodní lázeň, na druhém rozpustíme kousek másla. Na vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem, pomalu přilejeme rozpuštěné máslo. Za stálého šlehání nám musí omáčka dostatečně zhoustnout, dochutíme ji citronovou šťávou, solí a pepřem.

Chřest s holandskou omáčkou servírujeme tak, že na talíř položíme uvařený chřest a teplou omáčkou jej přelejeme. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Polévky

Chřestová polévka z bílého chřestu

V hrnci rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Chřest zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme ho na 2 - 3 cm velké kousky. Chřest přidáme k orestované cibulce a zalejeme...

Tip na recept

všechny recepty >

Pórkový salát s jablky a mrkví

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a rozdělíme na jednotlivé kroužky. Jablko zbavíme jádřince, nastrouháme nahrubo a ihned smícháme s citronovou šťávou. Mrkev rovněž nastrouháme nahrubo, promícháme s pórkem, jablkem,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Polévky:

Chřestová polévka z bílého chřestu

V hrnci rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Chřest zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme ho na 2 - 3 cm velké kousky. Chřest přidáme k orestované cibulce a zalejeme horkým vývarem....

Polévky:

Chřestový krém

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na ozdobu. Rozpálíme si pánev, na troše oleje zpěníme máslo a chřest orestujeme. Poté zasypeme moukou,...

Předkrmy a chuťovky:

Chřest se sýrovou omáčkou

Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na polévku. Na plotně přivedeme vodu k varu, dáme do ní chřest a lehce osolíme. Mezitím si můžeme připravit...

Hlavní jídla:

Losos s holandskou omáčkou

Lososa očistíme, jemně osolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme odpočinout. Mezitím začneme připravovat holandskou omáčku. Svaříme víno společně s nadrobno nakrájenou cibulí a pepřem. Vaříme tak dlouho, dokud...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte