Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Carpaccio z červené řepy Předkrmy a chuťovky
22. 08. 2017 Přečteno: 5249x

Carpaccio z červené řepy

Ingredience
- +
  • větší červená řepa: 1 ks
  • měkký kozí sýr: 50 g
  • citron: 1 ks
  • rukola
  • vlašské ořechy
  • ocet balsamiko
  • olivový olej
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Carpaccio z červené řepy – recept

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1 hodinu doměkka. Řepa je upečená, jakmile jí lehce projde dřevěná špejle.

Carpaccio z červené řepy připravíme tak, že upečenou řepu po vychladnutí nakrájíme na co možná nejtenčí plátky, rozdělíme ji na talíře a zakapeme zálivkou připravenou z citronu, octa balsamiko, soli, pepře a olivového oleje. Nakonec posypeme rozdrobeným sýrem, čerstvou rukolou a ořechy. 

U tohoto receptu můžeme experimentovat především se zálivkou, do které můžeme použít například také med nebo hrubozrnnou hořčici.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Jelení ragú

Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Kapr na grilu

Hlavní jídla: Kapr na grilu

Porce kapra pokapeme citronem a potřeme prolisovaným česnekem. Olej smícháme s kořením a marinádou potřeme kapra…

Ančovičky smažené

Předkrmy a chuťovky: Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme…