Zelená polévka minestrone

60 g másla
250 g nakrájeného chřestu
250 g brokolice
6 jarních cibulek
250 g vyloupaných bobů
250 g hrášku
1 l zeleninového vývaru
250 g fazolových lusků
sůl
mletý pepř



Zelená polévka minestrone – postup přípravy

Chřest, brokolici a jarní cibulku nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest, brokolici, cibulku, boby a asi ¾ hrášku. Krátce osmahneme, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Dále vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Zeleninu vyjmeme, rozmixujeme do hladka a vrátíme do vývaru. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kousky a zbytek hrášku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme dalších 5 minut. Podle chuti nakonec osolíme a opepříme.

Zelená polévka minestrone se podává s pečivem, které můžeme potřít olivovým olejem a krátce opéct na grilu, výborná je i se strouhaným parmazánem.


Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Kayenský pepř mletý 50g DNM

Směs mletých chilli papriček Složení: chilli papričky mleté Kayenský pepř…

Cena: 30 Kč

Jídlem ke zdraví

Autor: Iva Georgievová Publikace autorky Ivy Georgievové je nejen výběrem všech…

Cena: 249 Kč

Biryani masala 50g DNM

Směs koření v prášku vhodná do rýžových pokrmů Kořenící směs…

Cena: 58 Kč

Éterický olej HŘEBÍČEK 10ml Dr.Popov

Přírodní aromatický esenciální olej, prohřívá a posiluje Esenciální olej…

Cena: 73 Kč

Římský kmín mletý 50g DNM

Jedno ze základních koření v indické kuchyni Kumín - cummin - kmín jednoletý…

Cena: 38 Kč

Chilli mleté 50g DNM

Ostré koření Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se chilli užívá…

Cena: 33 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte