spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Zrušit filtr Pro tuto kombinaci nebyly nalezeny žádné recepty!

Tip na recept

všechny recepty >

Dýňové zelí

Očištěnou a semínek zbavenou dýni nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme dýni a společně orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a ocet. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Přílohy:

Polentové knedlíky

Zeleninový vývar s mlékem přivedeme k varu a přidáme polentu. Odstavíme a vařečkou mícháme tak dlouho, až se směs odlepuje od stěny hrnce. Směs přesuneme na pečící papír a vytvarujeme knedlík, který necháme...

Ostatní:

Žampionová omáčka na těstoviny

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat. Osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme do omáčky...

Polévky:

Polévka z pečeného celeru

Oloupaný celer nakrájíme na menší kostky, v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Celer upečeme při teplotě 180 °C asi 40 - 50 minut doměkka.  Na troše...

Ostatní:

Broskvový kompot

Broskve si vložíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli snadno oloupat. Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a vložíme do sterilovaných sklenic. V hrnci povaříme litr vody s cukrem, vychladlým nálevem poté...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte