spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Dezerty

recept

Sušenky z ovesných vloček

Ingredience

jemné ovesné vločky: 400 g

vanilkový cukr: 1 ks 

vejce: 1 ks

med: 5 PL

mléko: 100 ml

rozinky, kandované ovoce, mandle,...

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Vločkové sušenky – postup přípravy 

Ovesné vločky zalijeme teplým mlékem a necháme namočené asi 10 minut, aby změkly. Přidáme do nich med, celé vejce a vanilkový cukr a vše pořádně promícháme. Vločkové sušenky můžeme namíchat podle chuti, můžeme do nich dát mandle, kandované ovoce, rozinky, oříšky, semínka, kousky čokolády atd. Plech vyložíme pečícím papírem, z těsta tvoříme malé hromádky.

Vločkové sušenky pečeme 20 - 25 minut na 180 °C

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Zázvorové sušenky

Všechny suroviny promícháme a spojíme v jedno těsto, které by mělo mít konzistenci asi jako linecké těsto. Nejlepší je nechat těsto asi 2 hodiny odležet v ledničce, aby se nám nelepilo. Vál...

Tip na recept

všechny recepty >

Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1 hodinu doměkka. Řepa je upečená, jakmile jí lehce projde dřevěná špejle. Carpaccio z červené řepy...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Dezerty:

Domácí granola

Sypké ingredience vysypeme do pekáče a promícháme. Vodu s olejem a medem zvlášť rozšleháme metličkou do řídké pasty. Na pekáči promícháme suchou směs s pastou a pečeme při 100 - 150 ˚C asi 1,5 - 2 hodiny. Při pečení...

Nápoje:

Domácí ovesné mléko

Ovesné vločky namočíme do vody minimálně na 3 hodiny. Poté přidáme třtinový cukr či jiné sladidlo a rozmixujeme tyčovým mixérem. Domácí ovesné mléko přecedíme přes plátýnko a přelijeme do lahve. Skladujeme v lednici,...

Hlavní jídla:

Vločkové karbanátky

Vločky namočíme přes noc do hovězího vývaru. Druhý den vločky scedíme, vymačkáme a vmícháme do nich vejce, hořčici, prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl, pepř a koření dle chuti. Z hmoty vytvarujeme...

Polévky:

Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme trochu másla, přidáme kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a orestujeme....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte