Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zavařování meruněk Ostatní
25. 07. 2018 Přečteno: 10340x

Zavařování meruněk

Ingredience
- +
  • meruňky
  • voda: 1000 ml
  • cukr: 300 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zavařování meruněk – recept

Na zavařování použijeme spíše tvrdší meruňky, aby udržely tvar a meruňkový kompot nebyl po otevření příliš rozvařený. Zavařovací sklenice umyjeme a vysušíme. Na nálev hrnci svaříme vodu s cukrem, aby se cukr rozpustil. Množství upravíme podle množství meruněk. Meruňky omyjeme, osušíme a vypeckuje (přitom je rozdělíme na poloviny). Půlky meruněk naskládáme do sklenic (příliš je nemačkáme) a zalijeme nálevem. Zavařovací sklenice uzavřeme čistými víčky, vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme podle návodu, většinou 30 minut na 90 °C.

Zavařování meruněk je stejné jako zavařování broskví nebo třeba švestek – aby meruňkový kompot dlouho vydržel, musíme vždy použít plody, které nejsou nahnilé nebo plesnivé a uchovávat jej v suchu a temnu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 16 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkovy-kompot_1.jpg Ostatní

Švestkový kompot

Na zavařování použijeme spíše tvrdší švestky, aby udržely tvar a švestkový kompot nebyl po otevření příliš rozvařený. Zavařovací sklenice umyjeme a vysušíme. Na nálev hrnci svaříme vodu s cukrem, aby se cukr…

zavarovani-tresni.jpg Ostatní

Zavařování třešní

Třešně odstopkujeme a omyjeme, zkažené vyhodíme. Pokud máme podezření na červíky, namočíme je na 1 - 2 hodiny do vody s trochou octa – červíci vylezou a klesnou ke dnu. Třešňový kompot tím nezmění chuť a budou…

Tip na recept

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Brambory rozšťoucháme, přidáme cibulku a ohřáté mléko. Hrnec…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Život je jako jízda na horské…

    mimo téma avšak důležité –'dejte vědět svým známým,....<br> Pomozte Šarlotě v boji s nádorem mozku<br> https://donio...

  • Kávový peeling

    Skvělý impuls, právě se chystám na peelingové mýdlo s mletou kávou. Domácí výroba mýdel (ale od základu, žádná...

  • Ředkev proti kašli

    Je třeba rozlišovat druh ředkve. Ta na obrázku je chutná, ale na kašel a rozpouštění hlenů (též na žlučníkové ...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Zázvorový čaj

Nápoje: Zázvorový čaj

Část kořene zázvoru si nastrouháme, budou nám stačit tak 2-3 čajové lžičky, podle toho, jak chceme mít čaj výrazný…

Tafelspitz

Hlavní jídla: Tafelspitz

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody a necháme mírně probublávat varem. Tvořící se pěnu asi po půl hodině…

Nivové koule

Předkrmy a chuťovky: Nivové koule

Máslo necháme změknou v pokojové teplotě. Chceme-li měknutí urychlit, můžeme máslo nastrouhat nahrubo. Stejně tak…