Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené cannelloni s mletým masem Hlavní jídla
23. 03. 2018 Přečteno: 8673x

Zapečené cannelloni s mletým masem

Ingredience
- +
  • cannelloni: 6 ks
  • hovězí mleté maso: 150 g
  • šalotka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • rajčalové pyré: 200 ml
  • máslo: 2 PL
  • tvrdý sýr (parmezán, gouda, čedar,...): 150 g
  • tymián: 1 KL
  • oregano: 1 KL
  • petrželka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečené cannelloni s mletým masem - recept

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Na troše oleje necháme zesklovatět šalotku, přidáme česnek, po 1 minutě mleté maso, které vařečkou rozdělíme a necháme orestovat. Přidáme oregano, tymián, trochu soli, pepře a rajčatovou omáčku. Necháme asi 5 minut společně dusit a chvíli vychladnout. Pekáček vymažeme máslem a vyskládáme do něj těsně k sobě cannelloni naplněné masovou směsí. Poklademe zbytkem másla nakrájeným na tenké plátky, přelijeme zbytkem šťávy z masové směsi a posypeme petrželkou a sýrem. 

Zapečené cannelloni s mletým masem připravujeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 20 - 25 minut, až jsou cannelloni měkké. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 15 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lilkove-cannelloni.jpeg Hlavní jídla

Lilkové cannelloni

Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Na mírném plameni rajčatovou směs zredukujeme asi na…

Tip na recept

Kuřecí rarášci

Kuřecí rarášci

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, Solamyl, vejce, sójovou omáčku, cukr a důkladně promícháme. Necháme 1 - 2 hodiny odpočinout v lednici. V pánvi…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak zhubnout? Vsaďte na…

    Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...

  • Tělové máslo pro krásu i…

    Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...

  • Tipy na zavařování hotových…

    Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Selská omeleta

Předkrmy a chuťovky: Selská omeleta

Cibuli nasekáme najemno a společně s pórkem zlehka opečeme na másle, přidáme slaninu a nechápe opékat. Osolené a…

Mrkvová bábovka

Dezerty: Mrkvová bábovka

Mrkev očistíme, nastrouháme najemno a zakápneme citronovou šťávou. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vejce,…

Kuře na pomerančích

Hlavní jídla: Kuře na pomerančích

Pomeranč důkladně omyjeme, polovinu vymačkáme, z druhého pak opatrně oloupeme kůru. Kůru se šťávou pak smícháme…