Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tymiánový sirup na kašel Nápoje
26. 01. 2018 Přečteno: 2050x

Tymiánový sirup na kašel

Ingredience
- +
  • čerstvý tymián: 0.5 hrnku
  • nebo 10 g sušeného tymiánu
  • třtinový cukr: 1 hrnek
  • voda: 1 - 1,5 hrnku

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Tymiánový sirup na kašel - recept

Do nepřilnavého hrnce dáme vodu s cukrem, při střední teplotě přivedeme k varu a asi 15 minut vaříme, až se vytvoří sirup. Přidáme tymián a společně provaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme 24 hodin louhovat. Tymián scedíme a pořádně ho do sirupu vymačkáme.

Tymiánový sirup na kašel skladujeme v čisté uzavřené skleničce v lednici, kde vydrží několik měsíců. Tymiánový sirup užíváme při kašli nebo jako prevenci. Dospělým se denní dávka doporučuje 3 - 5 polévkových lžic, dětem 3 - 5 kávových lžiček.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Skopová kýta na rozmarýnu

Skopová kýta na rozmarýnu

Skopovou kýtu omyjeme, maso prošpekujeme a vložíme kousky rozmarýnu. Maso nasolíme a provázkem svážeme do pravidelného tvaru. Na rozpáleném oleji maso opečeme ze všech stran. Dáme na pekáč do trouby a pečeme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Pesto z česneku medvědího

Ostatní: Pesto z česneku medvědího

Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na…

Karbanátky z červené řepy

Hlavní jídla: Karbanátky z červené řepy

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme. Abychom se vyvarovali červených rukou, použijeme při práci s řepou igelitové…

Valašská kyselica

Polévky: Valašská kyselica

Kysané zelí i s nálevem vlijeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme až je zelí měkké. Přidáme celý černý pepř, nové…