Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta Dezerty
19. 03. 2018 Přečteno: 2749x

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta

Ingredience
- +
  • vyválené listové těsto
  • švestková povidla
  • plnotučný tvaroh
  • moučkový cukr
  • rozinky
  • rum
  • vejce

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta - recept

Plát listového těsta rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtvrce dáme lžičku povidel nebo tvarohové náplně. 

Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh, rozinky, které jsme předem namočili v rumu a vymačkali, a cukr podle chuti. 

Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, zvedneme 4 cípy k sobě a slepíme do taštičky. Spoje přimáčkneme k sobě. Plněné taštičky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 15 - 20 minut dozlatova. 

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta necháme vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem přes sítko. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-povidla_1.jpg Dezerty

Švestková povidla

Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet, pořádně promícháme a přikryté necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát, aby švestky…

povidlova-omacka-k-masu.jpg Dezerty

Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v ní rozmícháme a přidáme švestková povidla. Ochutíme citrónovou šťávou, skořicí, špetkou soli a…

Tip na recept

Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Zatímco se brambory vaří, připravíme si zálivku. Hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme ocet, cukr, hořčici, olej, trochu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Indický naan

Přílohy: Indický naan

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko a olej a vypracujeme pružné hladké těsto. Pokud…

Křen s jablky

Saláty: Křen s jablky

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. Křen očistíme, oloupeme a také najemno nastrouháme. Křen…

Hrachová polévka s bramborem

Polévky: Hrachová polévka s bramborem

Hrách přebereme, namočíme ho den předem do studené vody a propláchneme. V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a…

Hovězí vývar

Polévky: Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  …