Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Třešňová bublanina Dezerty
25. 07. 2018

Třešňová bublanina

Ingredience
- +
  • třešně: 500 g
  • bílý jogurt – malý kelímek: 2 ks
  • mouka hladká – kelímek: 3 ks
  • cukr krupice – kelímek: 2 ks
  • prášek do pečiva: 1 ks
  • vejce: 2 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Třešňová bublanina - recept

Třešňová bublanina – recept

Tento recept má tu výhodu, že nemusíme nic vážit, na odměření mouky a cukru použijeme kelímky od jogurtu, který dáváme do bublaniny. Můžeme dát do bublaniny méně cukru, zvlášť pokud použijeme zavařené oslazené třešně.

Třešně odstopkujeme, umyjeme a vypeckujeme (můžeme použít čerstvé nebo zavařené, případně zamražené). V míse smícháme všechny ostatní ingredience. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto, na které pokládáme třešně. Plech s bublaninou vložíme do trouby a pečeme, dokud těsto nemá světle hnědou barvu. Špejlí zkontrolujeme, zda je třešňová bublanina upečená i uvnitř a nelepí se na špejli.

Třešňovou bublaninu necháme vychladnout a nakrájíme. Třešně můžeme nahradit i jiným ovocem, například jahodami, meruňkami nebo rybízem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Hrášková pomazánka

Hrášková pomazánka

Hrášek dáme vařit do vroucí osolené vody na 2 minuty a ihned schladíme proudem studené vody, aby si zachoval krásnou barvu. Necháme vychladnout.  Hrášek rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, opepříme a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci

Hlavní jídla: Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci

Rýži nasypeme do nádoby na rýži, propláchneme vlažnou vodou, lehce osolíme, přidáme hřebíčky a na čtvrtky…

Pečené brambory v popelu

Přílohy: Pečené brambory v popelu

Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit…

Čevapčiči

Hlavní jídla: Čevapčiči

Najemno umleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, paprikou, solí a pepřem. Nakonec…

Guláš z hlívy ústřičné

Hlavní jídla: Guláš z hlívy ústřičné

V hrnci rozpálíme olej a opečeme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přisypeme mletou sladkou papriku. Poté…