Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rybí polévka z kapra Polévky
11. 10. 2017 Přečteno: 2576x

Rybí polévka z kapra

Ingredience
- +
  • kapr: 500 g
  • cibule: 1  
  • kořenová zelenina - mrkev, petržel, celer: 150
  • rajčata: 1 ks
  • máslo: 1 PL 
  • hladká mouka: 1 PL 
  • smetana: 80 ml 
  • sůl
  • pepř 
  • špetka muškátového oříšku 
  • petržel
  • bobkové listy
  • celý pepř
  • nové koření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Rybí polévka z kapra - recept

Kapra bez vnitřností nakrájíme na větší kusy, propláchneme, vložíme do hrnce s kusy zeleniny a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidáme koření a cibuli rozkrojenou napůl. Osolíme a necháme hodinu vařit na mírném ohni. Polévku přecedíme, maso obereme od kostí. Na pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme jíšku, kterou zahustíme vývar. Provaříme asi 10 minut, do polévky vrátíme maso a nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájená rajčata, ochutíme muškátovým oříškem, přilijeme smetanu a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním dosolíme a dopepříme podle chuti a posypeme petrželkou.

Rybí polévka z kapra výborně chutná s opečenými krutony, které připravíme ze staršího pečiva opečeného na másle.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

smazeny-kapr-v-troube.jpg Polévky

Smažený kapr v troubě

Filety z kapra si minimálně jeden den před obalováním osolíme a silně potřeme prolisovaným česnekem. Zbavíme tak kapra typického rybího aroma. Před smažením částečně odstraníme česnekovou vrstvu. Obalíme v…

vanocni-rybi-polevka.jpg Polévky

Vánoční rybí polévka

Kapří odřezky opláchneme a vložíme do většího hrnce. Hlavu očistíme, odstraníme žábra a oči. Zeleninu si očistíme. Polovinu mrkve a petržele nakrájíme a přihodíme do hrnce s kaprem. Přidáme pepř, nové koření,…

rybi-karbanatky-z-kapra.jpg Polévky

Rybí karbanátky z kapra

Kapří maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme, smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, solí a pepřem. Strouhanku přidáváme po lžících a jen tolik, aby šly rybí…

smazeny-kapr.jpg Polévky

Smažený kapr

Osušené kapří filety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a strouhance. Podle potřeby můžeme ještě zopakovat obalení ve vajíčku a strouhance. Kapra smažíme ve větší…

fotolia_117355920_xs.jpg Polévky

Rybí škvarky z kapra

Kapří maso nakrájíme na pásky nebo kostky, smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut uležet v lednici. V míse smícháme hladkou mouku, sladkou i pálivou papriku, trochu soli a…

Tip na recept

Polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené mrkve

Mrkve dobře očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka a s nakrájeným česnekem vyskládáme na plech s pečícím papírem. Vyskládanou zeleninu posypeme cukrem a dáme do předehřáté trouby na 20 minut péct…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Doporučené recepty

Pesto z česneku medvědího

Ostatní: Pesto z česneku medvědího

Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na…

Polévka z červené čočky

Polévky: Polévka z červené čočky

Čočku propláchneme ve studené vodě, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Do pánvičky si dáme trochu oleje a…

Marinovaná kuřecí křidýlka

Hlavní jídla: Marinovaná kuřecí křidýlka

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou…