Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Dezerty

Profiterol

Ingredience
- +
  • 125 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 3 vejce
  • 60 g másla
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 - 2 lžíce másla
  • cukr moučka
  • Čokoládová poleva:
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 - 2 lžíce másla
  • na zředění mléko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Profiterol - recept

Profiterol – recept

Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku se špetkou soli. Mícháme po dobu, než se začne těsto odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z tepla a dáme do misky. V další misce rozšleháme 3 vajíčka, která pomalu zapracujeme do těsta, které poté naplníme do cukrářského zdobítka.

Plech vyložíme pečícím papírem a na něj tvoříme kolečka. V předehřáté troubě pečeme na 220 °C 20 minut, poté teplotu snížíme a necháme dojít v troubě s pootevřenými dvířky a pomalu vychladnout.

Připravíme si krémovou náplň: 2/3 mléka dáme vařit, zbytek mléka smícháme s vanilkovým pudinkem a vlijeme do vařícího mléka. Trochu osladíme, přidáme máslo a na závěr semínka vanilky. Mícháme, až krém zhoustne a necháme vychladnout. Upečený základ po vychladnutí rozkrojíme napříč, spodní část naplníme vychladlým krémem a spojíme zpátky.

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, přidáme máslo a případně trochu mléka na zředění. Profiteroly poté polijeme čokoládou a podáváme.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dezert 08111.jpg Dezerty

6x luxusní vegan dezert na neděli

Víkend ve znamení odlehčení jídelníčku. Tentokrát ochutnejte některý vegan dezert. Jestli rádi mlsáte, pak můžete vyzkoušet nejen veganské buchty či dezerty, ale i jídla, která přijdou vhod jako lehčí oběd či…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Tatarský biftek

Předkrmy a chuťovky: Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem…

Mexické guacamole

Ostatní: Mexické guacamole

Základem pravého mexického guacamole je dobře vyzrálé avokádo a limetková šťáva, která jídlu dává tu pravou chuť. …

Španělský ptáček

Hlavní jídla: Španělský ptáček

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme…

Sýrová pomazánka s fetou

Pomazánky: Sýrová pomazánka s fetou

Sýr feta rozdrobíme a pomocí vidličky rozetřeme společně se smetanovým sýrem, řeckým jogurtem a trochou olivového…